O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
NIS najuspešniji, Srbijagas najveći gubitaš u 2012.
12. Jun 2013. godine
BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) bila je najuspešnije privredno društvo u 2012. godini, sa neto dobitkom od 49 milijardi dinara, dok je na listi gubitaša vodeći "Srbijagas" sa neto gubitkom od 35 milijardi dinara.
NIS je sačuvao prošlogodišnju vodeću poziciju na listi "Sto naj... privrednih društava", koju objavljuje Agencija za privredne registre (APR), i po poslovnom prihodu i po netu dobitku.

U APR ističu da to privredno društvo beleži značajan rast profitabilnosti, pa je njegov neto dobitak iz 2012. veći za petinu od onog iz prethodne godinu.

Iza NIS-a slede Telekom Srbija sa neto dobitkom od 11 milijardi dinara, i EPS Beograd (poslovni prihodi u iznosu od 128 milijardi dinara).

Na listi gubitaša u 2012. prva dva mesta pripadaju privrednim društvima koja su u prethodnoj godini pozitivno poslovala. Srbijagas iskazao je najveći neto gubitak, dok je na drugom mestu po kumuliranim gubicima koji iznose 56 milijardi dinara.

S druge strane, vodeću poziciju po visini nagomilanih gubitaka iz prethodnog perioda i dalje imaju Železnice Srbije sa gubicima od 139 milijardi dinara, pri čemu su po iznosu neto gubitka od 17 milijardi dinara na drugom mestu.

Izvor: Tanjug

Kon se ponovo oglasio
09. Jul 2020. godine
Arhiva vesti