O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić o "Oluji": Njihov krst će uvek biti kukast
05. Avgust 2016. godine
Njihov krst će zauvek biti kukast i iskrivljen, a naš nikada, rekao je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije "Oluja".
"Krajišnici, izvinite što su postojali oni u Srbiji koji su u trenutku zločinačke akcije okretali glavu od vas i nisu vodili računa o svom radu", rekao je Vučić na manifestaciji u izbegličkom naselju Busije u beogradskoj opštini Zemun.

"Neće više biti oluja, Srbija više nikada nikome neće dozvoliti takav pogrom. Danas, na ovaj dan suza i tišine, govorim o krivici stidu i ponosu. Krivica nikako ne pripada nama, već pogrešnim i lošim ratnim politikama koje su dozvolile zločinačko konačno rešenje", naveo je Vučić.

Vučić je okupljenima, od kojih su većinu činile izbeglice iz Hrvatske, rekao da su proterani i izbačeni sa svoje zemlje zato što ne neko pomislio da će biti bolji i jači ako nema Srba, samo zato što su Srbi.
Povezane vesti

"Mnogo je srpskih očiju izvađeno i ušiju odsečeno (u Drugom svetskom ratu), ali su Srbi odoleli i zato im je trebala 'Oluja', da Srba više nema i da slave pobedu nad navodnim srpskim zločinačkim agresorom, a nema tog agresora kome je više očiju izvađeno", rekao je Vučić.

"Naša nesreća je njihova pobeda uživaju u našoj nesreći, mučili su i ponižavali Srbe pred kamerama. Kažnjeni smo na najstrašniji mogući način. Stradali ste zbog sumanute šovinističke politike koja se ne stidi svojih zločina. Nisu za vašu nesreću krivi svi Hrvati, nego oni koji su vas ubijali i bacali bombe i mučili vas", naveo je premijer Srbije.

Vučić je ponovio da je "Oluja" najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata, ali da Srbija nikoga ne mrzi i da želi svima da pruži ruku, i istakao da zločin neće biti zaboravljen.

Izbeglim Krajišnicima je poručio da je Srbija njihova kuća kojom mogu da se ponose.

Iz Hrvatske je početkom avgusta 1995. godine isterano više od 250.000 Srba, a najmanje 2.000 ubijeno.

Izvor: mondo.rs

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti