O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Pajtić o Vučićevom sinu; Vučić o hendikepiranoj deci
11. Avgust 2016. godine
Predsednik DS Bojan Pajtić ocenio je da su politika i sastav buduće vlade Srbije loši, posle čega je usledio i odgovor mandatara Aleksandra Vučića.
"Očekivao sam, s obzirom da se toliko dugo čekalo na novu vladu da će kvalifikaciona struktura biti daleko superiornija od prethodne što nije slučaj", rekao je Pajtić u Skupštini tokom rasprave o izboru nove vlade.

On je istakao da je veliko pitanje legitimitet Skupštine i koliko je glasova Srpskoj naprednoj stranci doneo "bugarski voz" - način krađe glasova na izborima.

Pajtić je ocenio da je potpuno pogrešna politika prema poljoprivredi, a da se u subvencije po hektaru mnogo manje nego u susednim zemljama.

"Kako srpski poljoprivrednik može da bude konkurentan sa subvencijom d 4.000 dinara po hektaru, a ona u Hrvatskoj iznosi 350 evra po hektaru", rekao je Pajtić.

On je konstatovao da Vučićev ekspoze sadrži i borbu protiv korupcije, ali Vučić nije objavio ni jedan od tajnih ugovora potpisanih tokom vlasti SNS - o Beogradu na vodi, Etihadu, Železari Smederevo.

Pajtić je kazao da se o rušenju u beogradskom naselju Savamala govori na podsmešljiv način, kao o rušenju tri barake, i istakao da je time porušen pravni poredak države i da još niko nije odgovara za to.

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić poručio je danas lideru DS Bojanu Pajtiću da je opasan čovek jer nema niti stida niti morala.

Prethodno je Pajtić, negirajući na Vučićevu tvrdnju da je lider DS svoju suprugu postavio na direktorsko mesto, rekao da "danas poslanici glasaju za ministra prosvete samo zato što je bio direktor škole koju je Vučićev sin pohađao".

"Da nisam ono što jesam, nešto drugo bih uradio zato što ste mi napali dete", rekao je Vučić, dodajući da nikad nije video Sarčevića, da je njegov sin bio vrlodobar đak, te da ne može da mu se prebaci da je nešto plaćao.

Završio je školu pošteno, bez ijedne poklonjene ocene, naveo je Vučić, a Pajtiću se obratio rečima: "Nije vas stid i sramota. Vi ste opasni ljudi, nikakvog stida ni morala nemate, niti obraza".

Nasuprot tome, mandatar je Pajtiću prebacio da je postavio "sve moguće kriminalce, od Metals banke, a da ne pričamo o svemu drugom".

Takođe, dodao je, Pajtić je u Heterlendu "spiskao pare građana Srbije".

"Spiskali ste srpske pare, milion evra našeg novca ste potrošili da biste dali ruševinu za hendikepiranu decu. Zato ste pominjali mog sina, zato vam moj sin smeta. Zaslužili ste mnogo teže i gore reči bi bile primerene za ono što ste uradili malopre", zaključio je Vučić.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti