O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Marić:Tenzija oko poplavnog talasa još tri dana
13. Jun 2013. godine
BEOGRAD - Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da očekuje da tenzija oko poplavnog talasa postoji u naredna tri dana i ponovo istakao važnost preventive u ovakim slučajevima.
"Kada kažem tenzija tu mislim na budnost i opreznost svih prisutnih na terenu, počevsi od pripadnika Sektora za vanredne situacije, ljudi iz vodoprivrednih preduzeća i lokalne samouprave naročito. Prosto treba ispratiti ovo do kraja" rekao je Marić gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS.

On je na konstatacije da pojedinci iz lokalne samouprave nisu dobro obavili svoje poslove i razumeli šta je poručeno sa republičkog nivoa Marić je naveo da ako je zaključeno da su ugrožena domaćinstva u nebranjenim delovima to ne znači da ne treba voditi računa o tim ljudima.
"To su naši sugrađani i imaju svoju imovinu" podvukao je Marić i dodao da će se danas obići sva ugrožena mesta i opštine od Bezdana do Novog Sada pa će se na licu mesta uveriti šta je i koliko je urađeno i da li je moglo više ili bolje.
"Ono što je meni dobra vest u svemu je to da, što se tiče državnih organa - iz vodoprivrednih preduzeća, iz raznih ministarstava - zaista jesu animirani na vreme i aktivno su se uključili" rekao je Marić.

On je ukazao da stalno treba pričati o tome i podsticati ljude je se ovakve stvari ne dešavaju stalno.
"Jedno vreme se stekla slika da smo mi u Srbiji potpuno opušteni kada je reč o poplavi i to nije tačno - pripreme za ovo traju prilično dugo" kazao je Marić.

Na pitanja da komentariše raniju izjavu da ne vode dovoljno računa o preventivi oni koji razmišljaju o novcu Marić je naveo da govori o ljudima "koji treba da imaju takvu vrstu političke inteligencije da znaju da se na ovom poslu ne sme štedeti".
"U Srbiji se uvek priča o naknadi štete i to je ugao gledanja za koji se nadam da će narednih godina biti promenjen" rekao je Marić i dodao da je njegov posao kao načelnika Sektora da stalno na to ukazuje, a ne da ulazi "u verbalne sukobe sa ovim ili onim ministrom".

Marić je komentarišući podatak da je vojvođanska vlada odvojila izvesnu sumu novca za saniranje štete rekao da će to svakako dobro doći ljudima, ali da on govori o sistemskom ulaganju
"Kada napravite budžet jednog vodoprivrednog preduzeća koje je dovoljno da isplati troškove od prethodne godine i ne može ništa da uloži u obnovu i izgradnju novih nasipa onda znate o čemu pričam" rekao je Marić.
"Uvek se svodi na novac...naravno govorimo o njima (ministarstvo finansija), nadam se da će biti sluha za ovo o čemu pričam" rekao je Marić odgovarajući na pitanje da li kada govori o toj temi misli na ministarstvo finansija.

foto Tanjug, J.Pap
Kon se ponovo oglasio
09. Jul 2020. godine
Arhiva vesti