O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ivana: Nisam odgovarala Andriji, nemam veze sa politikom
22. Avgust 2016. godine
Izjava koju je dao Andrija Prlainović za RTS podigla je mnogo bure, pa su posle reagovali i ostali srpski sportisti.
Davor Štefanek je u nedelju rekao da je do zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru stigao najviše zahvaljujući pomoći države, reagujući na izjavu Prlainovića koji je istakao da ne postoji sistematsko ulaganje u sport u Srbiji.

Potom se oglasila i bronzana Ivana Španović, ističući da je zadovoljna podrškom države i naporima da se njen program realizuje.

Mišljenja na ove izjave bila su oprečna – neki su ih hvalili, neki kritikovali da idu političkom linijom, zbog čega je najbolja srpska sportistkinja morala ponovo da reaguje.

„Moja izjava se nije odnosila na mišljenje mog sportskog kolege Andrije. Moj odgovor je bio isključivo na pitanje novinaru da li sam ja lično zadovoljna uslovima koji su meni bili obezbeđeni za Rio. Da, jesam zadovoljna uslovima koji su mi obezbeđeni u mojoj zemlji za koju sam izborila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tačka. Ne postoji apsolutno ništa u toj izjavi što me stavlja na jednu ili drugu stranu, za ili protiv“, objavila je Španovićeva na svom ’Instagram’ profilu.

Ona je potom apelovala i na novinare da je ne dovode u spregu sa politikom.

„Gospodo novinari ja sam sportistkinja i moje zadovoljstvo i nezadovoljstvo nije kampanja, podrška ili kritika vlasti, to je moje mišljenje koje mi vi tražite. Isto važi za sve moje kolege, vrhunske sportiste, koji takođe imaju svoje mišljenje o odnosu prema njima i sportu kojim se bave. I zato pustite nas da budemo ono što želimo i volimo i radimo punog srca. Jednostavno i skromno da budemo Sportisti. Hvala i nadam se da je ovim stavljena tačka na bilo kakvo dovođenje mene i mog imena u spregu sa politikom“, zaključila je Ivana.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti