O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Pitajte RTS koliko su potrošili u Riju
23. Avgust 2016. godine
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da bi građani Srbije trebalo da pitaju koliko je RTS potrošio na svoju ekspediciju na Olimpijskim igrama u Riju.
Vučić je tokom konferencije za novinare u Vladi Srbije kritikovao rad javnog sektora, navodeći da četiri ili pet meseci na RTS-u nije gostovao i da bi građani trebalo da znaju koliko je novca javni medijski servis potrošio na slanje velike ekipe koja je pratila Olimpijske igre.

“Neka rade svoj posao, mene jedino interesuje koliko su para potrošili. Neka pričaju o meni i vladi šta hoće, ja ću da uzvraćam", poručio je Vučić.

Kako je rekao, pravo je građana da znaju kolike su dnevnice pojedinih ljudi s javnog servisa, koliko troše na taksi.

"Sve to treba da se pokaže narodu, jer to plaćaju građani, kao i bazene, koje oni neće da vide: Isto tako oni su obavezni da nam odgovore, kao što ja odgovaram vama ovde", poručio je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare najavio povećanje minimalne cene rada, kao i da će u septrmbru ili oktobru početi pregovore sa MMF-om o povećanju plata u javnom sektoru.

Osim toga, najavio je i da će država uložiti u razvoj It sektora, zbog čega će formirati ministarski tim na čijem će čelu biti ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Dobra vest je i da je, kako je saopštio premijer, stopa nezaposlenosti prvi put od 2007. pala ispod 16 odsto.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti