O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Grujičić proglasio pobedu za načelnika Srebrenice
03. Oktobar 2016. godine
Kandidat za načelnika Srebrenice, koji ima podršku svih srpskih stranaka, Mladen Grujičić, proglasio je pobedu na lokalnim izborima.
On je naveo da ima više od 3.000 glasova od aktuelnog gradonačelnika i protivkandidata Ćamila Durakovića.

Reč je o stranačkim podacima o izbornom rezultatu.

Iz SDA, međutim, tvrde da to nije tačno i da treba sačekati da stignu glasovi u odsutnosti i glasovi onih koji glasaju putem poste.

Upitan kako će izgledati 11. jul u Srebrenici naredne godine, ako zaista dobije najveći broj glasova, Grujičić kaže da poštuje sve žrtve rata i da će Opština imati svoj udeo u tom obeležavanju, te da, pored Durakovića, ima još Bošnjaka, koji mogu da rade organizaciju obeležavanje te godišnjice.

Grujičić kaže da će sve biti kao pre i da Srbi i Bošnjaci u Srebrenici mogu da nastave da žive u miru, uprkos tome što mnogi pokušavaju da ih zavade.

"Na terenu Srbi i Bošnjaci izuzetno se poštuju i svi zajedno gledaju u budućnost”, rekao je Grujičić za regionalnu N1TV.

Upitan da li će predsednik SNSD doći u Srebrenicu da proslavi, ukoliko srpski kandidat pobedi, Grujičić je podsetio da je predsedik Srpske to obećao u kampanji.
Duraković zabrinut za budućnost Bošnjaka u Srebrenici

Pročitajte još:

Pobeda SNSD, SDS zadržala Bijeljinu, težak poraz SDA

Dodik proglasio pobedu u većini opština

Aktuelni načenik Srebrenice Ćamil Duraković ne prihvata pobedu koju je proglasio njegov protivkandidat, Srbin Mladen Grujičić, jer, kako kaže, još je rano, a manifestaciju Srba, koji su već počeli da slave pobedu, nazvao je provokacijom.

Duraković je, međutim, priznao da će rezultat biti tesan, ali tipuje na glasove "odsutnih" i onih koji glasaju poštom.

Sve dok se ti glasovi ne saberu, kazao je Duraković, ne može se govoriti o pobedi bilo čijoj.

"Oni (Srbi) plasiraju svoju pobedu, oni ne znaju šta ćemo dobiti putem pošte, a 1.600 njih ima pravo da glasa na taj način", rekao je Duraković.

On je izrazio sumnju da je bilo neregularnosti u glasanju, odnosno da je bilo, kako je rekao, previše vozila iz Srbije i ljudi koji su samo došli da glasaju I otišli svojim kućama.

"To nama otvara mogućnost da vidimo kako je na pojedinim biračkim mestima rapidno porasta broj birača i pokrenemo pravno osporavanje izbornog rezultata", rekao je Duraković.

Za Grujičića tvrdi da je kandidat Vojislava Šešelja i da mu je kampanju vodila Srpska radikalna stranka.

Bio je, kazao je, u kampanji "rame uz rame" sa Šešeljom.

Zato, dodao je Duraković, nema potrebe da komentarisemo koliko bi Grujičicg za Bošnjake bio dobar ili loš načelnik opštine.

Duraković je rekao i da strahuje od pobede srpskog kandidata, jer, tvrdi, to neće biti dobro za one Bošnjake "koji žive u Srebrenici, a preživeli su genocide".

"Ne možemo nikoga kriviti, ja sam imao apsolutnu podršku. Ko je kriv, da li je kriv i da li će biti kriv, videćemo", rekao je i dodao:

"Sačekaćemo da vidimo šta je u pitanju. Da se sve ozvanični, a ako stvari krenu po zlu, mislim da bi moglo doći do ozbiljnih problema i velikog odlaska Bošnjaka iz Srebrenice".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti