O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Novosti: Vučić odlazi s čela Biroa za bezbednost
01. Novembar 2016. godine
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić podneće ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, pišu "Večernje novosti".
Kako se navodi, razlog je to što Vučića bezbednosne službe nisu uverile da "drže konce u svojim rukama".

List u izdanju za utorak navodi da će Vučić o tom koraku narednih dana obavestiti predsednika Srbije i da je "zapanjujuće" to što su mu bezbednosne službe od momenta otkrivanja oružja ispričale pet verzija tog slučaja.

Vučić je u Hamburgu rekao da se plaši da će državni organi teško otkriti ko su osobe koje su ostavile oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima kod Beograda.

"Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je to bilo doneto", rekao je Vučić i dodao da slučaj izgleda komplikovano da bi bio lako rešen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da su veštačenjem oružja i municije pronađenih u blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda identifikovani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe.

Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje, a da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu u Jajincima samo da bi ga tu odložio.

U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima kod Beograda u subotu su otkriveni sanduci s oružjem - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti