O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Živković: Vučić sam sebi najveći neprijatelj
08. Novembar 2016. godine
Beograd -- Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da aktuelna vlast pati jer nema podršku društvene elite a da je premijer Vučić sam sebi najveći neprijatelj.
On je u intervjuu za sutrašnji Danas odbacio bilo kakvu sličnost u atmosferi između dešavanja pre ubistva Zorana Đinđića i onoga što se dešava sada.

"Nema nikave sličnosti u atmosferi pre ubistva Đinđića i onog što se dešava danas. Zoran nikada nije ima svoje režimske i prorežimske medije. Naprotiv, svaki dan je bio žrtva laži, kleveta i podmetanja ili bar neodmerenih prozivki iz tadašnjih redakcija", rekao je Živković.

On je napomenuo i da je dana sve obrnuto i da skoro sve dnevne novine liče "na fanpejdž, spomenar obožavalaca lika i dela Vučića".

Upitan ko su mogući Vučićevi neprijatelji, Živković je odgovorio da je to premijer sam sebi: "On je sam sebi najveći neprijatelj, a tu su i njegovi podrepaši, apologete, njegovi kriminalci i udvorice".

Lider Nove stranke je rekao i da on to sigurno nije i da premijeru želi dobro zdravlje i puno sreće.

Upitan da li opozicija može da ima zajedničkog kandidata na predsedničkim izborim, Živković je odgovorio da je Srbiji potrebna pobeda predsedničkog kandidata prave demokratske opozicije.

"To mora biti cilj svih onih koji našem društvu i budućim generacijama žele dobro", rekao je on dodavši da je nestranački kandidat pravo rešenje.

Upitan zašto misli da zaštitnik građana Saša Janković ima šanse na predsedničkim izborima, Živković je odgovorio da Jankovića, po istraživanjima danas prepoznaje 80 odsto građana Srbije, "a to nije malo".

"U kampanji taj procenat može biti podignut na 100 odsto.Ako se on odluči za kandidaturu, inmaće apsolutno podršku Nove stranke i moju lično", rekao je Živković.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti