O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Nisam podržao Hilari. I Šešelj manje nervozan od...
21. Novembar 2016. godine
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji najbolji put put Evropske unije i da održi najbolje odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama.
On je rekao da smo svedoci da se pravi novi balans u svetu, a da je spoljna politika vlade bila promišljena i odgovorna.

"Mali smo mi da se suproststavljamo svetskim elitama, ali smo zato izgradili najbolje odnose sa Kinom u Evropi, samo u nas imaju tako veliko poverenje", rekao je Vučić i dodao da smo uspeli da održimo veoma dobre odnose sa Rusijom uprkos činjenici da i naši partneri ne mogu da razumeju zašto imamo takav odnos sa Rusijom.

On je ocenio da u svetu dolazi do promena elita, da više nije reč o političkim elitama, već društvenim elitama.

Prema Vučićevom mišljenju, neki potezi Donalda Trampa su od značaja, poput toga što je prvi telefonski razgovor posle izbora za predsednika SAD pozvao Marin le Pen, i činjenica da je rekao da ga bne zanima što ga CNN napada sedam dana, 24 sata.

Time je, kaže, Tramp otvorio neku vrstu novih procesa, da menja stvari i uliva nadu drugom delu sveta da je moguće da stvari budu drugačije...U tome je učestovao i Putin i Kina, koja menja balans moći.

Podsetio je da je napadan kada je doveo Rudija Đulijanija u Beograd, a sada, kada je Tramp pobedio pričaju da je Vučić podržao Hilari Klinton, iako nije.

Bio je, kaže, gost na skupu, na Klintonovom institutu gde je štitio interese Srbije.

"Nisam javno podržao Hilari Klinton, to što sam bio na tribini ne znači da sam je podržao", rekao je Vučić i dodao da bi se ponovo odazvao pozivu.

Vučić je ocenio da postoji velika nervoza kod njegovih političkih protivnika koji ne mogu da se dokažu svojim idejama, ocenjujući da, na njegovu žalost, i Šešelj pokazuje manje nervoze od njih.

"Vide da pada njihov rejting i popularnost i onda moraju nasiljem da urade nešto", naveo je Vučić.

On kaže da je svaki njegov saradnik, koji kaže nešto "jako" protiv protivnika vlade, postaje satanizovan u javnosti, predstavljan kao ludak, budala i polupismen čovek.

To je, kaže, bio slučaj sa Nebojšom Stefanovićem, Bratislavom Gašićem, Aleksandrom Vulinom...

"Svakoga ko je iskreno, istinski i ljudski blizak meni, pre svega, ali i vladi i SNS, svakoga ko je spreman da se bori protiv medijski i politički moćnih protivnika, koji imaju veliki novac koji stiže preko zapadnih zemalja, oni satanizuju", rekao je Vučić i upitao šta će, recimo, organizaciji CRTA toliki novac.

Tako kaže da su za Stefanovića izmislili da mu je nadimak "slina", iako ga tako niko nije zvao, naglasivši da je taj nadimak izmislio "Milovan Brikić i njegovi lažovi".

Za Gašića, kaže, umalo nisu tražili da bude streljan, a ne smenjen.

Primećuje i da neki članovi vlade nikada nisu meta napada.

Komentarišući izjavu Dragana Šutanovca da se Vučiću skoro vidi kraj, Vučić je rekao da je njemu važno da se Šutanovcu ne vidi kraj, a ni početak.

"Vidi se kraj, naravno da se vidi, nisam besmrtan, meni je važno da se njegov kraj ne vidi, a ni početak", rekao je Vučić.

Rekao je da nema problema sa tim, da Šutanovcu čestita na svemu i ironično dodao "vladaju uspešno, narod ih voli".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti