O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Zakazaću sednicu o smeni kada potpišu Šešelj i Pajtić
30. Novembar 2016. godine
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da nije dobio validan zahtev da zakaže sednicu Odbora na kojoj bi se govorilo o njegovoj smeni.
On je kazao da će to učiniti tek kada takav zahtev potpišu Bojan Pajtić I Vojislav Šešelj.

"Po poslovniku, predsednik Odbora mora da zakaže sednicu kada zahtev potpiše trećina članova. To je šest. Dobio sam zahtev 25. novembra, ovde piše članovi odbora i onda imate dva potpisa, Aleksandra Jerkov i Milorad Miričić koji nisu članovi Odbora, oni su zamenici. Rekao sam da ću sazvati sednicu kada zahtev potpišu Bojan Pajtić i Vojislav Šešelj. Pitam šta je problem da zahtev potpišu njih dvojica", rekao je Martinović gostujući na TV N1.

Neće, kaže, dozvoliti da Odbor stane zbog nekoliko ljudi.

Martinović je negirao da je poslanicima ukinuto pravo da govore.

Na sednicama odbora se poslanici prijavljuju za reč tako što pritisnu taster. Na poslednjoj sednici to nije bio slučaj. Dosta poslanika se nije javljalo za reč kako je definisano poslanikom, nego su vikali, mahali, pretili. Nijedan predsedavajući ne može dati reč nekome ko se nije prijavio”, objasnio je Martinović.

Govoreći o poslednjoj sednici Administrativnog odbora, Martinović je precizirao das u svi članovi tog tela vređali, dobacivali.

Svi su, ističe, bili isti, a poslanik radikala Šarović mu je “pretio batinama”.

"Čanak je rekao rečenicu koju ne želim da ponovom iz pristojnosti. Nakon održane sednice, prišao mi je Boško Obradović i opsovao oca i majku”, podseća Martinović i dodao da je Obradoviću rekao da mu je otac preminuo.

Prišli su mu, kaže, i odbornici Saše Radulovića..

Ovde se radi o tome da li će parlament da radi po pravilima, ili ćemo mi kao većina da ustuknemo pred nasiljem verbalnim koje ima tendenciju da se pretvori u fizičko nasilje", naveo je on.

Martinović je naveo da je poslednja sednica Administrativnog odbora bila 12. Po redu i da je na dnevnom redu bio budžet za narednu godinu.

Međutim, odbornici, tvrdi Martinović nisu došli da bi pričali o budžetu, već da bi vređali, te zapitao kako to da im je na prethodnih 11 sednica davao reč, a da sada navodno nije.
"Protest dela VS je protest protiv premijera Vučića"

Šef poslaničke grupe SNS u parlamentu Aleksandar Martinović smatra da su protesti dela pripadnika Vojske Srbije zapraavo protesti protiv premijera Aleksandra Vučića.

Martinović je gostujući na N1 TV zapitao kako da vojska nije protestovala kada su pretapani tenkovi I kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka.

"Vojska Srbije je sistematski uništavana od 2000. godine. Kako niko nije protestovao kada su nam pretapali tenkove, ukinuli obavezno služenje vojnog roka. Sada ođednom kada je ministar (Zoran) Djorđević, on je za nekoliko meseci kriv za protest srpske vojske", naveo je Martinović.

Govoreći o predsedničkim izborima, Martinović kaže da ih se SNS ne plaši, ted a će im s obzirom na najavljene kandidature biti potrebno dosta znanja I rada na terenu da bi pobedili.

"To su ozbiljni politički protivnici. Nikoga ne podcenjujem. Saša Janković, Vuk Jeremić, Boško Obradović. Mislim da će nama u SNS trebati dosta znanja i rada na terenu da bismo pobedili takve kandidate", rekao je Maritnović.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti