O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Izjednačimo plate - demonstracije zauvek
06. Decembar 2016. godine
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je neophodna reforma obrazovanja, kao i rešavanje pitanja platnih razreda, ali i da za to trenutno nema snage...
On je u obraćanju poslanicima rekao da ima problema sa smanjivanjem broja zaposlenih u javnom sektoru, manje u javnim preduzećima...

U tom smislu Vučić je rekao da nismo imali potrebe za rebalansom i da je deficit manji nego što je planirano.

Dodao je da su svi protiv platnih razreda, navodeći da bismo, ako bi neko hteo da izjednači plate u Beogradu i Vranju, imali demonstracije "do kraja života".

Kako je rekao, ti ljudi bi bili u pravu, jer imaju argument: "skuplji život, veći troškovi".

Ali on misli i da bi takvo izjednačavanje plata bilo lekovito za Srbiju i zadržalo ljude u manje razvijenim područjima.

Primetio je da nemamo snage da donesemo nešto takvo, što bi bilo dobro za Srbiju, ali da se nešto mora doneti, jer to traže i MMF i Svetska banka.

Vučić je podvukao da su za nas najvažnije dve oblasti, zdravstvo i obrazovanje, posebno obrazovanje i da se tu moraju ostvariti reforme, jer ako ih nema, nećemo moći da napredujemo od 2018. godine.

U tom smislu je podsetio da je budžetom predviđeno 10 miliona evra više namenjenih IT sektoru.

On se zahvalio poslanici Nove Srbije Dubravki Filipovski, koja je, kako je rekao, imala lepe reči za rad Vlade Srbije i što je to smela i da kaže, jer je danas to nepopularno.

On je to potkrepio rečima da ga čudi da i Bregoviću ne kažu da "nema pojma sa muzikom pošto je rekao da glasa za njega".

"Pljunu Vučića, kažu nešto loše protiv vlade, to je popularno i to rade kvaziintelektualci i pseudoelita. I zato su poraženi", rekao je.

"Mi radimo za dobro države, a ne pseudoelite", dodao je Vučić.

Kako je dodao, neki se prave da su mnogo pametni i ismevaju poslanicu Filipovski.

"Slika su i prilika kukavica, koji su uvek pričali šta će nekome da urade, a kad se taj pojavi, onda noga nogu sustiže. Nisam fasciniran njihovim 'strašnim pojavama'", rekao je Vučić.

Na komešanje i glasnije komentare dela opozicije prilikom tvitovanja, Vučić je rekao da je to u redu, ali da "ne moraju da viču kada tvituju - valjda ne mora da se čuje kad tvituju".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti