O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Janković uputio otvoreno pismo Vučiću
15. Decembar 2016. godine
Zaštitnik građana Saša Janković kritikovao je premijera Aleksandra Vučića zbog izjave kojom je za njega i druge rekao da su apriori protiv države i svog naroda.
Janković je naveo da to predstavlja znak totalitarnosti i raspirivanja mržnje.

Ombudsman je u otvorenom pismu Vučiću navodi da to nije prvi put da predsednik vlade iznosi neistine u vezi s njegovim radom i da to nije problem samo za njega i osobe koje je premijer pomenuo, već "po demokratiju u Srbiji".

Ocene premijera su besmislene, navodi Janković u saopštenju i dodaje daniko nema pravo da kaže takvo nešto, a da je premijer poslednji koji ima to pravo.

"Sve i da sam, ili neko drugi od navedenih, u prošlosti menjao svoje stavove za 180 stepeni, prebrojavao građane po etničkoj osnovi u srazmeri 1 prema 100, dobijao stan od države dok je bombardovana, bio ministar informisanja dok su vlasnici novina ubijani ili da danas gazim i preuzimam nadležnosti svih državnih organa i institucija, kao što je to slučaj sa Vama, ne biste smeli da nam kažete da smo protivnici države i naroda", naveo je zaštitnik građana.

Napominje i da se premijeru obraća otvorenim pismom zato što on njegove službene dopise ne čita i na njih ne odgovara, niti ima vremena da se sa njim sastane.

"Srbija zaslužuje više i bolje od ovakvog načina vršenja vlasti, Srbija zaslužuje dostojanstvo i čestitost. Poslušajte me, makar mi i ne verovali", naveo je Janković u otvorenom pismu premijeru Vučiću.
Jovanov: Janković u strahu da li će biti kandidat

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov izjavio je da je ombudsman Saša Janković lažni zaštitnik koji je u strahu da li će postati predsednički kandidat, uz ocenu da je Janković "politkant i ništa više od toga".

Jovanov je naveo da Jankovića očigledno pogađa istina, pa se "ponovo služi već uvežbanim lažima i šibicarskim trikovima" i sve to radi u cilju sopstvene promocije i pripreme za predsedničke izbore.

"On se ponovo bavi politikom što je najdirektnije kršenje zakona kojim se uređuje njegov rad. Postavlja se pitanje kako on može da ocenjuje zakonitost rada drugih organa u Srbiji kada se on prvi ne pridržava zakona" ,rekao je Jovanov Tanjugu, reagujući na otvoreno pismo koje je Janković uputio premijeru i lideru SNS Aleksandru Vučiću.

"Poslednji njegov napad na Aleksandra Vučića pokazuje da je lažni zaštitnik u strahu da li će postati pravi kandidat za predsednika pošto su se pojavili neki drugi koji tvrde da su pobedili pa se eto i on siroma potrudio ne bi li sačuvao makar svoju poziciju trenutno - to je da je kandidat za kandidata", podvukao je Jovanov.

Kako je rekao, ono što je važno je to da "lažni zaštitnik građana, svakog meseca prima pravih 3.000 evra i ne radi ništa, jer u toku radnog vremena tvituje, šeta kuče i bavi se svojom kandidaturom za predsednika".

Prema rečima funkcionera SNS, što se više Janković tom kandidaturom bavi, sve više pokazuje da je samo iskompleksirani politikant i ništa više od toga.

"Lažni zaštitnik, ali pravi iskompleksirani bedni politikant", naveo je Jovanov.
"Janković nikada nije ni bio zaštitnik građana"

Član Predsedništva SNS Jana Ljubičić izjavila je da ombudsman Saša Janković nikada nije ni bio, niti je sada zaštitnik građana.

On je rekao da je Janković poslednja osoba koja ima pravo da osporava bilo čiji rad.

"Ako sam nekada imala dilemu kako da vam se obratim, sada više nemam, jer je jasno da vi niste zaštitnik građana, vec jeftini politikant", rekla je Ljubičić u otvorenom pismu.

"To (zaštitnik građana) nikada niste ni bili, a niste ni sada", poručila je Ljubičić, reagujući na otvoreno pismo koje je Janković uputio premijeru i lideru SNS Aleksandru Vučiću.

"Vi ste poslednja osoba koja ima pravo da osporava bilo čiji rad, jer ste poznati kao velika lenština koja za platu od 370.000 dinara, koliko vas građani mesečno plaćaju, jedino šeta kuče", navela je ona i ocenila da svaki medijski nastup Jankovića, koji se, kaže, svakodnevno može videti, "liči na nastup političkog klovna, a ne Zaštitnika građana".

Ona je Jankoviću poručila da nastavlja da zloupotrebljava svoju funkciju iznošenjem novih laži, koje su već postale svakodnevni folklor u njegovim političkim nastupima.

"Svojim najnovijim obraćanjem pokazujete da vam prava građana nisu važna, da je posao Zaštitnika u drugom planu, a da vam je jedini cilj politička promocija zasnovana na lažima, uvredama i obmanama", navela je Ljubičić.

Prema njenim rečima, Janković godinama svesno krši Zakon o zaštitniku gradana davanjem političkih izjava, koje su jasno zabranjene ljudima na toj funkciji, a govori kako neko gazi institucije ove države.

"Pa upravo vi gazite institucije Srbije, upravo vi licemerno zloupotrebljavate svoj položaj. Ono što je već odavno poznato, da je ulazak u predsedničku trku vaša jedina želja, iz dana u dan dobija novu potvrdu. Jedino ste u pravu kada kažete da građani imaju zdrav razum, zato verujem da neće nasesti na vaše laži i obmane. I da imate srama kao što nemate, rekla bih vam - sram vas bilo", poručila je Jankoviću u otvorenom pismu funkcionerka SNS Jana Ljubičić.
PS: Vučić predmet Jankovićeve frustracije

Pokreta socijalista (PS) ocenio je vda otvoreno pismo zaštitnika građana Saše Jankovića, u kome kritikuje premijera Aleksandra Vučića, pokazuje da je "Vučić predmet njegove frustracije i meta njegovih napada, a jezik uvreda jedini koji govori".

"Posle svih napada na premijera Vučića od strane hrvatskih zvaničnika, samo se čekalo kada će se oglasiti i lažni zaštitnik. Saša Janković ne bira ni sredstva ni vreme kako bi se preporučio za prvog i jedinog kandidata DOS-a na budućim izborima", navedeno je u saopštenju.

PS kaže da je Jankovićevo bavljenje politikom direktno kršenje zakona i da je "zaista neobično da i javnost i državni organi ćute i puštaju da Saša Janković krši zakon i ruga se instituciji Zaštitnika građana".

"Preplaćen i bahat, Saša Janković ne radi svoj posao. Građane ne štiti, ali zato štiti sebe i svoje političke ambicije", navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti