O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić "isprobao" MiG koji stiže u Srbiju
22. Decembar 2016. godine
Premijer Vučić iz jednog aviona Mig 29, koji će biti uskoro u sastavu Vojske Srbije, poručio je da je ponosan i srećan što je taj posao završen.
Kako kaže, reč je o “izvanrednoj mašini”.

Premijer je obišao u hangaru šest aviona Mig 29 koji će u Srbiji, kako je najavljeno, doći u martu dogodine i iskoristio priliku da "isproba" jedan od njih.

"Da je bolje vreme u Moskvi, i leteli bismo danas...", dodao je pilot, koji je premijera Srbije upoznao sa nekim karakteristikama letelice i pomogao mu da se popne.

Iz kokpita MiG je rekao da je avion doleteo iz Astrahana i da mu je pilot koji ga je dovezao rekao da je reč o izvanrednoj mašini, na kojoj vole da lete.

On je podvukao da to kažu oni koji imaju najviše iskustva u letenju tim aparatima i naveo da smo mi mislili da će biti u nešto slabijem stanju...

"Svi su u letnom stanju i izvanredno izgledaju" rekao je premijer.

Na pitanje kako se oseća, naveo je da je malo povisok i da ne zna kako se čovek u svemu tome što se u kokpitu nalazi snađe, kako može da leti, a ne još i da ispaljuje rakete...

Andrej Aleksejev, zamenik načelnika vazduhoplovnog centra u Moskvi koji je posetio premijer Vučić, kaže da ako zemlja poseduje MiG 29 niko ne sme da je napadne.


Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti