O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sporna čokoladica na bilbordima u Zagrebu
23. Decembar 2016. godine
Kompanija čija je čokoladica započela "čokoladni balkanski rat", subotički Pionir, odlučio je da se reklamira u Hrvatskoj.
U Zagrebu su, naime, postavili nekoliko velikih plakata s reklamom za "Mony", čokoladicu koju je deci u Dubrovniku delila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Jeste li videli naše bilborde u Zagrebu", pita Pionir svoje pratioce na Tviteru uz znak namigivanja, prenosi regionalna tv N1 .

Povodom afere "čokogejt" Pionir se oglasio pre nekoliko dana kada je okačio fotografiju na kojoj je jasna poruka: “Ostanite mirni, uzmite Mony”.

Čokoladica subotičkog Pionira našla se u paketićima za decu pripadnika hrvatske vojske.

Čokoladica je prilično iznervirala deo javnosti u Hrvatskoj, a predsednica Grabar Kitarović, koja je delila paketiće, tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko".

Afera je zatim dobila i ime - čokogejt.

Ministar trgovine Rasim Ljijić rekao je srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reakcija predsednice te zemlje.

Prema rečima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti