O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vanredna situacija u 9 opština, kritično na jugu Srbije
09. Januar 2017. godine
Vanredna situacija proglašena je na teritoriji u osam opština, a najteže je u opštinama koje se nalaze na jugu, jugozapadu i jugoistoku Srbije.
Zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperatura je proglašena vanredna situacija i na području Vranja.

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada, javlja RTS.

Problemi su najveći u Raškom, Zlatiborskom, Nišavskom, Topličkom i Pčinjskom upravnom okrugu, izjavio je Boban Stevanović iz Sektora za vanredne situacije

Stevanović je naveo i da su od 6. januara do danas pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali više od 116 ljudi i 70 vozila u sadejstvu svih linija rada MUP-a, Vojske i Žandarmerije.

Precizirajući da je vanredna situacija proglašena u šest opština i dva dela teritorija opština, on je za RTS rekao da su svi operativni kapaciteti ministarstva i Sektora za vanredne situacije u punoj pripravnosti.

Stevanović je apelovao na sve koji su krenuli ili koji planiraju da krenu na put, da vožnju usklade sa uslovima i stanjem puteva, drže bezbedno rastojanje od susednih vozila, ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme, poštuju vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju i uputstva nadležnih službi.

U Srbiji će do srede biti veoma hladno, nastavljaju se ledeni dani sa jutarnjom temperaturom od -18 do -10 stepeni a lokalno i niže, oko -25 stepeni.

U opštini Vladičin Han je proglašena vanredna situacija jer su meštani desetak planinskih sela, zbog smetova visokih i do tri metara odsečeni od sveta.

Uprkos lošim vremenskim uslovima situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju je pod kontrolom, saopštilo je nadležno Ministarstvo.

Štab za vanredne situacije u Vranju saopštio je da su u brdsko-planinska sela na tom području upućene vatrogasno-spasilačke jedinice na motornim sankama.

Veliku Moravu, okovao je led, a to je, kako su rekli meštani koji žive uz najveću reku Srbije, retko jer se u nju ulivaju termalne vode "svih" srpskih banja.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova.

Izbor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti