O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić i Tači o primeni sporazuma
20. Jun 2013. godine
Napedak u primeni briselskog sporazuma biće tema razgovora premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija na radnoj večeri kod Ketrin Ešton. Visoka predstavnica EU u petak će zajedno sa Štefanom Fileom zemljama članicama uputiti pismo o napretku u sprovođenju sporazuma i unutrašnjim reformama u Srbiji.
Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće na radnoj večeri kod Ketrin Ešton o napretku u primeni briselskog sporazuma, najavila je portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič.


"Oni će razgovarati u okviru plana primene koji je bio usvojen pre nekoliko nedelja", rekla je Kocijančič i dodala da će to biti prilika da se napravi procena dosadašnjeg napretka u primeni sporazuma iz aprila.

Prema njenim rečima, suprotno nekim medijskim izveštajima, nakon večere se ne očekuje potpisivanje bilo kavog novog dokumenta, a u ovom trenutku najvažnija je primena sporazuma.

Kocijančič je potvrdila da će Eštonova u petak, zajedno sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom, uputiti zemljama članicama kratko pismo o napretku u sprovođenju sporazuma i unutrašnjim reformama u Srbiji.

"To je u okviru priprema za sastanak Ministarskog saveta koji će iduće nedelje biti održan u Luksemburgu", objasnila je Kocijančič dodajući da sadržaj pisma uglavnom zavisi od onoga što će biti dogovoreno za večerom.

Ministri spoljnih poslova će u utorak u Luksemburgu raspravljati o dodeljivanju Srbiji datuma za početak pregovora o pridruživanju.

"Komisija je u svom izveštaju već dala preporuku Savetu da Srbiji odobri datum, tako da će pismo sadržati samo ažurirane informacije", istakla je Kocijančič.

Izvor: RTS
Foto: RTS
Kon se ponovo oglasio
09. Jul 2020. godine
Arhiva vesti