O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Al Dahra Vučiću: Želimo PKB i kargo na "Tesli"
19. Januar 2017. godine
Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa direktorom Al Dahre o mogućnostima za ulaganja i privlačenje investicija u Srbiju.
Vučić je sa direktorom kompanije Al Dahra Hadimom Al Darejem razgovarao o investicijama ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji.

"Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo. Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode", rekao je Al Dareji, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora, kako se dodaje, bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana Al Dahra, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu "Nikola Tesla", kao i kupovina više preduzeća u Srbiji.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je primetio da su investitori iz arapskog sveta vrlo osetljivi na političke napade i da se "sklone" kada god osete da postoji neki problem u zemlji u koju bi želeli da investiraju, prenosi Tanjug.
Vučić: Očekujem Blumberg u Srbiji

Vučić je izjavio jposle razgovora sa predstavnicima Blumberga, da očekuje da će oni ubuduće biti prisutni u Srbiji i regionu, sa sedištem u našoj zemlji.

Vučić se sastao sa direktorom Blumberga Peterom Grauerom sa kojim je razgovarao o novim projektima ove kompanije u Srbiji, ali i o tome kako Blumberg može da doprinese izveštavanju o ekonomskim reformama i privlačenju stranih investitora u Srbiju.

Vučić je razgovarao i sa šeficom za odnose sa Evropom i Azijom Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kojoj je rekao da je Srbija zainteresovana za trajniju saradnju i organizovanje regionalnih skupova u Beogradu, ali i učešće na skupovima širom sveta, kako bi podstakla investicije.

Naglasio je da je regionalna stabilnost bila tema više političkih sastanaka, te napomenuo da se trudi da svojim sagovornicima kaže istinu i pokaže koji su suštinski problemi.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti