O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Lončar: Ilić moje fotografije kupio od fudbalera
27. Januar 2017. godine
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio da su fotografije sa Dušanom Spasojevićem nastale posle operacije njegovog oca i da nikada nije bio u vili Zemunaca.
Kako kaže, njegova ostavka nije sporna, ako je razlog za to fotografija.

Lončar kaže da su ga pozvali da se, kako kaže, upozna sa najpoznatijim političarem sa vlasti. Velimir Ilić je do fotografija došao tako što ih je kupio od jednog fudbalera, dodaje ministar.

"Slika je nastala blizu njihove kuće. To je neki tržni centar u blizini. Tada sam bio specijalizant i radio sam operacije", rekao je Lončar u drugom Dnevniku Radio televiziji Srbije.

Predsednik Nove Srbije pokazao je pre nekoliko dana javnosti fotografiju na kojoj je ministar Lončar sa vođom Zemunskog klana Dušanom Spasojevićem.

Osim toga, Ilić je ranije tokom dana obelodanio fotografiju za koju tvrdi da je nastala u Šilerovoj ulici, a na njoj su pored Lončara fudbaleri Danko Lazović i Dragoljub Jeremić.

Ministar kaže da mu je fudbaler Jeremić sa slike rekao da je fotografije prodao Velimiru Iliću jer mu je bio potreban novac. Dodao je da je fotografija iz porodičnog albuma Dragoljuba Jeremića i da sa njom službe nemaju nikave veze.

Zlatibor Lončar je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je u vreme kada je nastala fotografija bio na specijalizaciji i da lekari na specijalizaciji imaju obavezan plan koliko moraju da urade operacija, a da tokom operacije uz specijalizanta mora da bude specijalista.

Ministar je rekao da ga je Spasojević pozvao da mu zahvali nakon što je njegov otac izašao iz bolnice i da ga upozna sa tada najmoćnijim političarem.

"Otišao sam i upoznao se", rekao je Lončar i dodao da su kada je političar, kome je bilo neprijatno, otišao prešli u drugu prostoriju gde su bili mnogi vrhunski sportisti koji su tu pili piće.

On je dodao da su fotografije nastale tom prilikom, i to u kafiću u kome su bili izloženi automobili, bilijar “i u koji su svi mogli da uđu”.

To nije slikano u njihovoj kući, već u tržnom centru, dodao je ministar.

"Ja sam lekar, i danas operišem, pomažem ljudima, hirurgija je moj život i ne biram pacijente, koga ću operisati, a koga ne", rekao je Lončar.

"Ne biram pacijente koje ću operisati, moja ostavka nije sporna, ako je to neki razlog. U to vreme sam običan lekar, koji je operisao", dodao je Lončar navodeći da ne može da odbije nekoga ko laže "spasili ste mi oca, majku, da li možemo da se slikamo samo na sekund".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti