O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
DS, DJB, Dveri i SRS i za vanredne parlamentarne izbore
01. Februar 2017. godine
Lideri nekoliko opozicionih partija u Srbiji -DS, DJB, Dveri i SRS ocenili su da su pored predsedničkih izbora neophodni i vanredni parlamentarni izbori.
Gostujući u emisiji "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije, lider Pokreta DJB Saša Radulović rekao je da su brojni razlozi zbog kojih su Srbiji neophodni i vanredni parlamentarni izbori izdvojivši kao neke od tih razloga urušavanje pravne države, korupciju i partokratiju.

"Zbog toga su nam potrebni izbori - da bi ovo promenili... Naš protivnik na ovim izborima je (premijer) Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS)", rekao je Radulović, koji je i kritikovao što u emisiju "Upitnik" učestvuju samo lideri opozicije, a niko iz vladajuće koalicije.

Radulović je između ostalog kritikovao Vučića zato što ništa nije uradio po pitanju korupcije, pljačkanja države i rešavanja slučaja rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ocenio je da su Srbiji neophodni i parlamentarni izbori zato što bi mogli da zaustave "spiralu propadanja" u kojoj se zemlja nalazi, navodeći da je u zemlji vanredno stanje, katastrofalna ekonomska situacija, kao i životni standard građana koji je u stalnom opadanju.

Šutanovac je kazao da u Srbiji nema pravne države i dodao da DS podržava kandidaturu zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika zemlje, zato što, kako kaže, mora da se uspostavi pravna država u kojoj se svi bore za radnička prava.

Istakao je da mora da se izvrši reforma poreskog sistema kako bi se sredstva pravilno raspodelila i kako bi se promenila situacija u kojoj "nezaposleni traže posao, a oni koji se zaposle ne mogu da prežive od plate".

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da su umiranje ljudi od gladi i zime širom zemlje, isključivanje struje porodicama u januaru, slika na kojoj je ministar zdravlja sa kriminalcem samo neki od razloga zbog kojeg su izbori neophodni.

Obradović je rekao da se Dveri zalažu za politiku povratka nacionalnom identitetu, zaštitu granica Srbije od migranata, podsticaje za porodice, podršku domaćoj privredi, vraćanje redovnog služenja vojnog roka, pooštravanje kaznene politike, vraćanje otetog penzionerima, okretanje od EU i prekid dijaloga Beograda i Prištine, smanjenje poreza i doprinosa preduzetnicima, naplaćivanje poreza tajkunima, itd.

"Dveri se zalažu za vanredne parlamenta izbore, jer smatramo da je SNS prekršio sva predizborna obećanja", rekao je Obradović i istakao da je SNS na vlasti pet godina i da boljitka u zemlji nema, ali da se lažna obećanja nastavljaju, dok država radi za interese krupnog kapitala i stranaca, a ne interese građana.

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je da je ta stranka ne beži od izbora i da je spremna kako za predsedničke, tako i za vanredne parlamentarne izbore.

Ocenio je da bi bilo dobro da se, ako se održe i parlamentarni izbori, više ne prave "frankeštajn koalicije" za prelazak cenzusa.

"Potrebno je provetravanje političke scene Srbije", rekao je Šarović i dodao da je predlog rešenja svih problema "čovek koji podnosi ličnu žrtvu zarad državnog interesa" - Vojislav Šešelj.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti