O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nikolić:Smetam nekima sa Zapada da u Srbiji urade šta hoće
09. Februar 2017. godine
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da postaje jasno da je on prepreka "nekima sa Zapada" da u Srbiji ostvare svoje interese.
"Prema pisanju medija u Srbiji, onih koji su pod uticajem ili su u vlasništvu nekih sa Zapada, postaje očigledno da im smetam da u Srbiji urade sve što žele", rekao je Nikolić za "Večernje novosti" od četvrtka.

On je rekao da očekuje da se naredne nedelje u medijima pojavi "još prljavština", u šta je svrstao i navode da će u zamenu za to da odustane od kandidature za predsednika tražiti da bude ambasador u Rusiji.

"Sada sam i politički trgovac, za sebe tražim ambasadorsko mesto, a za (sina) Radomira (Nikolića), koji uopšte nije poslanik, funkciju predsednika parlamenta. Očekujem iduće nedelje još ovih prljavština. To je moj život, sve vreme borba protiv nepravde, izmišljotina, najodvratnijih laži, sam protiv mnogih", rekao je Nikolić.

Predsenik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić ranije su najavljivali da će 15. februarana Sretenje, saopštiti odluku o tome ko će biti predsednički kandidat Srpske napredne stranke.

Prema pisanju "Večernjih novosti", naprednjaci će tu odluku doneti naredne nedelje, dok "Blic" piše da će SNS odluku o kandidatu doneti u nedelju, na osnovu poslednjih istraživanja javnog mnjenja i da će podržati Nikolića ako istraživanja pokažu da ima 50 odsto šansi da pobedi u drugom krugu.

List "Danas", s druge strane, piše da postoji i mogućnost da se Nikolić kandiduje za predsednika, čak i ukoliko ne dobije podršku vladajuće SNS, čiji je osnivač.

"Blic" piše, pozivajući se na izvor blizak predsedniku SNS Aleksandru Vučiću, i da parlamentarni izbori neće biti održani zajedno s predsedničkim, ali i da i dalje postoji mogućnost da se Vučić kandiduje za predsednika.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti