O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Počinje redovno zasedanje parlamenta
01. Mart 2017. godine
Prva sednica redovnog prolećnog zasedanja Skupštine Srbije počinje danas, a na dnevnom redu biće 12 tačaka.
Redovno zasedanje počeće uz himnu i postavljanje Garde na ulazu u parlament.

Na dnevnom redu sednice je potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III").

Poslanici će razmatrati i potvrđivanje Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, koje je podnela vlada.

Na dnevnom redu prve sednice naći će se i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, potvrđivanje Sporazuma sa vladom Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, te potvrđivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.

Potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, zatim Sporazuma sa Mađarskom o plovidbi Tisom, kao i Sporazuma sa vladom države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, takođe su na dnevnom redu parlamenta.

Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, koje je podnela Vlada Srbije.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Srbije, sa početkom u 10 časova.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti