O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
VUČIĆ NE SME DA NAPUSTI STRANKU NI ČELO DRŽAVE
24. Januar 2023. godine
Večernje novosti
BURNE REAKCIJE U SNS NA MOGUĆNOST DA SE LIDER POVUČE

Tvrde da samo on može čuvati suverenu i jaku Srbiju

VEST da predsednik Aleksandar Vučić razmišlja da se povuče sa mesta predsednika države i Srpske napredne stranke, jer je i u okviru svoje partije naišao na nerazumevanje odluke da prihvati da se razgovara o francusko-nemačkom planu za tzv. Kosovo, izazvala je reakcije velikog broja njegovih saradnika koji mu pružaju podršku i pozivaju ga da ne napušta funkcije.

Tokom sednice u sedištu stranke, kasno u nedelju, Vučić je govorio najvišim funkcionerima o ucenama i pritiscima Evropske unije i Vašingtona, a neki od njih su mu poručili da nije trebalo da prihvati pregovore.

- Ako narod odbije pregovore i ako neko misli da treba da se ekonomski uništi zemlja, onda ću vođenje zemlje prepustiti pametnijima - navodno je odgovorio Vučić tokom polemike sa stranačkim kolegama.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević pružio je predsedniku bezrezervnu podršku da istraje u stalnim pritiscima i napadima zbog Kosova, istorijski najvažnijeg pitanja.

- Nije lako danas boriti se za Srbiju, boriti se za njen napredak, a baviti se politikom.

Aleksandar Vučić je baš zato što radi za boljitak svoje zemlje konstantno na meti izdajnika, plaćenika i svih onih koji stavljaju svoje interese ispred državnih - rekao je Vučević.

Prvi čovek srpske policije Bratislav Gašić rekao je da su pritisci sa kojima se Srbija suočava najteži do sada.

- SNS jedino na čelu sa Vučićem može sačuvati mir i stabilnost i nastaviti putem napretka. Jedino Vučić može očuvati suverenu i jaku Srbiju, koja se bori za svoj narod, koja je snažna i svaki dan napreduje.

SNS i svi mi koji smo njen deo, moramo jasno i glasno pružiti podršku Vučiću i stati uz njega u teškim, odlučujućim trenucima za našu zemlju. Predaja nije opcija - poručio je Gašić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je da u ovom izazovnom trenutku za Srbiju, kada se naša zemlja suočava sa snažnim pritiscima dela međunarodne zajednice vezano za Kosovo i Metohiju, neophodno pružiti jasnu i nepodeljenu podršku Vučiću da nastavi da vodi mudru i državotvornu politiku.

Član Predsedništva SNS Branislav Nedimović istakao je da samo jedan kapetan ima snagu da "nas ovaj put izvuče iz brodoloma koji nam spremaju".

- Vremena nikad teža.

Olujni vetrovi sa svih strana pokušavaju da slome jedra najlepšeg broda na svetu, našu Srbiju! Samo jedan kapetan ima snagu da nas ovaj put izvuče iz brodoloma. I da mu ne spomenemo ime, svi znamo ko je. Ali naglas mora da se izgovori da se ori sve. To je Aleksandar Vučić. I mora da se igra do kraja i jedini on može da vodi kroz oluju i SNS i Srbiju - kazao je Nedimović.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je da pruža podršku predsedniku Srbije i izrazila uverenje da će on doneti najbolju odluku za naš narod i državu.

- Sa teškim i naizgled nerešivim situacijama po svoju zemlju mogu da se izbore samo hrabri, odvažni i nepokolebljivi, oni koji svoju otadžbinu vole iznad svega.

Vučić je ljubav prema Srbiji dokazao nebrojeno puta, a naročito u bitkama koje vodi za život i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ne odustajući ni od jednog čoveka, ni od jedne porodice, a pre svega od boljeg života za sve naše građane, predsednik Vučić pokazuje kako se štiti i voli Srbija - istakla je Kisićeva.

Antrfile:

ODBORI ŠALJU PODRŠKU

I POSLANICI naprednjaka, kao i gradski i opštinski odbori, slali su poruke podrške Vučiću u borbi za odbranu državnih interesa u kojima se protive mogućnosti da se predsednik povuče sa funkcija.

- Njemu dugujemo napredak, mir, paradigmu uspeha kojoj nas je okrenuo nakon toliko decenija propadanja - poručila je potpredsednica Skupštine Sandra Božić.

Njena koleginica, poslanik Nataša Jovanović, istakla je da ogromna većina naših građana odbacuje pomisao da Vučić, pre isteka mandata, ode sa mesta predsednika stranke i Srbije, zbog mišljenja onih koji nisu u stanju da se posvete i bore za očuvanje najviših državnih interesa.

Podršku su poslali i gradski odbori SNS Beograd, Kragujevac, Žabalj, Kovin...

Autor: S. S. R.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti