O nama
Usluge
ProjektiRubrikeKontakt

Pres kliping
Novinski arhiv
Video arhiv
TV arhiv
Medijske analize
Paketi

Usluge

Analize medijskog prisustva i načina izveštavanja – Medijske analize

Medijski arhiv Ebart je jedini u regionu stvorio sopstvenu bazu medijskih izveštaja za proteklih 20 godina, na osnovu kojih je moguće uraditi sveobuhvatnu analizu dugoročnog medijskog prisustva. Na zahtev klijenta, iz Medijskog arhiva od preko 6.000.000 tekstova objavljenih od 2003. do danas izdvajamo tražene sadržaje, koje zatim analiziramo prema različitim analitičkim parametrima.

Koristeći uzorak dobijen pretragom baze detaljno analiziramo medijsku sliku o traženoj temi, kompaniji, instituciji ili pojedincu i kreiramo svojevrsni medijski profil naših klijenata. Pored ostalog, klijent može da se upozna sa hronologijom za njega važnih događaja i uoči pozitivan ili negativan publicitet u određenom vremenskom periodu.

 

Usluge analitičkog tima Ebarta do sada su koristile međunarodne i nevladine organizacije, strane i domaće kompanije, političke stranke, advokatske kancelarije kao i pojedinci iz kulturnog i javnog života. 

 

Prikupljanje i čuvanje medijske građe - Medijski arhiv

Novinski arhiv čine tekstovi iz najuticajnijih i najtiražnijih štampanih medija u Srbiji, koje Ebart arhivira od 2003. godine do danas. Za arhiv je odabrano više od 3.500.000 članaka, koje je moguće pretraživati u celini izborom željenih ključnih reči. Arhiv je svakog dana bogatiji za 400-500 novih tekstova, a svi tekstovi su grupisani po temama, datumima i medijima.

Novinski arhiv posebno je značajan za institucije, kompanije i pojedince koji vode računa o svom imidžu, žele da unaprede komunikaciju sa javnošću ili da jasno sagledaju svoje medijsko prisustvo. Arhiv je veoma značajan alat i medijskim kućama i istraživačima, kojima omogućava ozbiljno bavljenje istraživačkim novinarstvom.

Praćenje medijskog izveštavanja - Medijski kliping

Medijski arhiv Ebart nastao je 2000. godine kao prva srpska kompanija koja se bavila elektronskim klipingom, a od tada do danas poverenje nam je ukazalo više od 550 klijenata. Ebart prati preko 350 štampanih izdanja, TV i radio stanica i web-portala i svakodnevno informiše institucije, kompanije i pojedince o njihovom medijskom prisustvu. Našim klijentima nekoliko puta u toku dana se dostavljaju izveštaji elektronskom poštom, a dnevni izveštaj je uvek dostupan u web bazi, gde klijenti mogu pogledati ili pretražiti svoj kliping i koristiti uvek dostupne analitičke alate. 

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti