O nama
Usluge
ProjektiRubrikeKontakt

Pres kliping
Video kliping
Novinski arhiv
Web objave
Video arhiv
TV arhiv
Medijske analize
Paketi

Usluge

Analize medijskog prisustva i načina izveštavanja – Medijske analize

Medijski arhiv Ebart je jedini u regionu stvorio sopstvenu bazu medijskih izveštaja za proteklih 9 godina, na osnovu kojih je moguće uraditi sveobuhvatnu analizu dugoročnog medijskog prisustva. Na zahtev klijenta, iz Medijskog arhiva i dodatne baze specijalizovanih članaka i transkribovanih video-priloga od ukupno 4.000.000 tekstova objavljenih od 2003. do danas izdvajamo tražene sadržaje, koje zatim analiziramo prema različitim analitičkim parametrima.

Koristeći multidisciplinarni ekspertski pristup i svetski priznate metodologije, Ebart pruža posebnu vrstu analize na osnovu koje klijenti mogu sagledati objektivnu sliku koja je u određenom vremenskom periodu o njima formirana u medijskom prostoru Srbije.

Koristeći uzorak dobijen pretragom baze detaljno analiziramo medijsku sliku o traženoj temi, kompaniji, instituciji ili pojedincu i kreiramo svojevrsni medijski profil naših klijenata. Pored ostalog, klijent može da se upozna sa hronologijom za njega važnih događaja i uoči pozitivan ili negativan publicitet u određenom vremenskom periodu, a analiza omogućava i prepoznavanje negativnih kampanja koje posredstvom medija vodi konkurencija ili pojedine institucije i ličnosti. Oslanjajući se na rezultate sprovedene analize, tim stručnjaka za odnose sa javnošću Medijskog arhiva Ebart pruža i savetodavne usluge, koje su deo analitičkog paketa.

Usluge analitičkog tima Ebarta do sada su koristile advokatske kancelarije koje zastupaju velike strane korporacije, međunarodne organizacije, političke stranke, kao i pojedinci iz kulturnog i javnog života.

Prikupljanje i čuvanje medijske građe - Medijski arhiv

Medijski arhiv Ebart tokom poslednjih 10 godina uvodi inovativne usluge na medijsko tržište Srbije, među kojima se posebno ističu Novinski i video-arhiv, on-line servisi jedinstveni u čitavom regionu.

Novinski arhiv čine tekstovi iz najuticajnijih i najtiražnijih štampanih medija u Srbiji, koje Ebart arhivira od 2003. godine do danas. Za arhiv je odabrano više od 2.200.000 članaka, koje je moguće pretraživati u celini izborom željenih ključnih reči. Arhiv je svakog dana bogatiji za oko 700 novih tekstova, a svi tekstovi su grupisani po temama, ličnostima, institucijama, dokumentima i drugim značajnim parametrima.

Video-arhiv sadrži više od 300.000 priloga iz centralnih informativnih emisija koje su emitovane od 2005. do danas na nacionalnim TV stanicama i regionalnoj TV Studio B. Prilozi su grupisani prema rubrikama (na primer: politika, ekonomija, društvo, kultura, sport ili hronika), temama i ličnostima, a svaki prilog opisan je kratkim tekstom, koji se može pretraživati.

Novinski i video-arhiv posebno su značajni svim institucijama, kompanijama i pojedincima koje vode računa o svom imidžu, žele da unaprede komunikaciju sa javnošću ili da jasno sagledaju svoje medijsko prisustvo. Arhiv je veoma značajan alat i medijskim kućama, kojima omogućava ozbiljno bavljenje istraživačkim novinarstvom.

Praćenje medijskog izveštavanja - Medijski kliping

Medijski arhiv Ebart nastao je 2000. godine kao prva srpska kompanija koja se bavila elektronskim klipingom, a od tada do danas poverenje nam je ukazalo više od 550 klijenata. Ebart prati preko 350 štampanih izdanja, TV i radio stanica i web-portala i svakodnevno informiše institucije, kompanije i pojedince o njihovom medijskom prisustvu. Našim klijentima omogućeno je i da u svakom trenutku na sajtu Ebarta pretraže web-bazu, kao i da joj po potrebi pristupe preko mobilnog telefona.

Pres-kliping

Svakog dana u ranim jutarnim časovima klijentima se dostavljaju izveštaji elektronskom poštom, odnosno kvalitetno skenirani novinski članci u .jpg, kao i u tekstualnom formatu kako bi ih bilo moguće pretraživati u celini izborom željenih pojmova. Dnevni izveštaj je uvek dostupan i na sajtu www.arhiv.rs u web-bazi, gde klijenti, posle unošenja korisničkog imena i lozinke, mogu pogledati ili pretražiti svoj kliping.

Video-kliping

Prilozi iz jutarnjih programa i informativnih emisija postavljaju se istog dana do 15 h u web-bazu klijenta, dok su prilozi iz popodnevnih programa i večernjih dnevnika dostupni narednog dana do 9 h. Osim izdvajanja video-klipova, Ebart izrađuje i transkript svakog priloga. Transkripti se dostavljaju klijentima elektronskom poštom narednog dana do 9 h. Svi prilozi i transkripti dostupni su takođe i na našem sajtu i moguće je pretraživanje sadržaja upotrebom ključnih reči.

Web-kliping

Dnevni izveštaji sa relevantnim vestima i informacijama sa Interneta dostavljaju se na sličan način elektronskom poštom u tekstualnom formatu sa objavljenim fotografijama ili izuzetno u .jpg formatu kao prikaz web-stranice na kojoj je objavljena vest, uz odgovarajući URL izvora.
Arhiva vesti