O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
AMERIČKI AMBASADOR: PODSETIO SAM RAKIĆA DA JE RADOIČIĆ NA CRNOJ LISTI SAD
5. Avgust 2022. godine
Danas
PriŠtina // Ambasador SAD na Kosovu Džef Hovenir podsetio je juče predsednika Srpske liste Gorana Rakića da se njegov potpredsednik Milan Radoičić nalazi na crnoj listi sankcija Ministarstva finansija SAD, prenosi Beta.

Hovenir je, u izjavi medijima, naveo da je Radoičić povezan sa međunarodnim kriminalnim grupama.

„Na ovom sastanku podsetio sam Gorana Rakića na jedno konkretno pitanje, ali ne u kontekstu poslednje izjave, već da podsetim ljude da je Milan Radoičić SAD stavljen na listu sankcija Ministarstva finansija SAD i prema našim informacijama povezan je sa međunarodnim kriminalnim grupama i korupcijom i obavestio sam ga o stavu SAD u vezi sa ovom osobom“, rekao je Hovenir.

SAD su krajem prošle godine uvele sankcije „organizovanoj kriminalnoj grupi koja deluje na severu Kosova, na čijem je čelu Zvonko Veselinović“.

Pored Veselinovića, tu su i njegov brat Žarko Veselinović, zatim Željko Bojić, Milan Mihajlović, Siniša Nedeljković, Radovan Radić, Milan Radisavljević, Milojko Radisavljević, Milan Radoičić, Marko Rosić, Radule Stević, Milivoje Vulović.

SAD navode da je ta grupa bila umešana u velike šeme podmićivanja sa bezbednosnim zvaničnicima, kosovskim i srpskim, koji omogućavaju ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, Srpske liste Rakić je na sastanku ambasadoru Hovenijeru preneo da srpski narod na Kosovu neće da trpi pritiske kada je u pitanju ostvarenje osnovnih prava i da sva dešavanja i celokupna kriza koja se dogodila prethodnih dana može se rešavati isključivo razgovorom uz potpuno poštovanje osnovnih potreba, kada je u pitanju normalno funkcionisanje Srba.

Antrfile:

Autor: P. D.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti