O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
JANKOVIĆ JE REKAO ISTINU, HVALA MU
16. Septembar 2021. godine
Blic
Predsednik Vučić komentarisao izjavu bivšeg zaštitnika građana Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da je uveren da je bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat 2017. godine Saša Janković rekao istinu, iz koje se jasno vidi da pritisak vrše ambasadori pojedinih zemalja, dodajući da je njegova izjava istorijski važna. Vučić je tako odgovorio na izjavu Jankovića da je trpeo pritiske sa raznih strana da se približi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi ga “rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto “ i da su mu “politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji” govorili da su on i Vučić isto godište, da se poznaju, da ga Vučić poštuje i da bi trebalo da bude “super s njim” i “podvuče mu se pod kožu”, a onda u jednom trenutku da sve preokrene. Na pitanje kako je doživeo tu Jankovićevu izjavu, Vučić je rekao da za njega tu nema prevelikih novosti, ali da je zahvalan Jankoviću što je to javno rekao. Siguran sam da nije slagao - naglasio je Vučić. Dodajući da ne želi da ispaljuje reči kako bi glumio žrtvu ili junaka, Vučić je naveo da se radi o ozbiljnim stvarima, koje svedoče o vremenu u kojem živimo. Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici pojedinih zemalja. To je važna čnjenica. Mislim da znam i koji - rekao je Vučić. Predsednik Srbije je upitao zašto bi njihov interes bio da on bude na vlasti. Kao vrhovni komandant, ja neću da uništavamo strele, neći da prodajemo za 200 dolara oružje, što bih ja onda bio u njihovom interesu, ako Srbija napreduje od ostalih - konstatovao je Vučić. Dodao je da je Srbija 2014. godine bila poslednja u regionu po nivou plata, a danas je prva, uz značajno manji javni dug, stopu nezaposlenosti. Što da me vole? Jesam li im iz oka ispao? Mi smo ovde da štitimo interes Srbije, a ne njihov. Njihovi interesi su interesi njihovih zemalja - rekao je Vučić i dodao da su time što su želeli promene u Srbiji, pokazali koliko dobro žele svojoj, ali manje dobro našoj zemlji. Vučić je rekao i da ne misli da su želeli da ga ubiju, već im je neko dostavljao njegov kardiovaskularni karton, tako da se, kaže, neko izgleda nadao da će malo brže da umre. Znam i posle kog mog odlaska u bolnicu su mogli da dođu do takvih papira, ko je mogao da dostavi - dodao je Vučić.

Antrfile:

Važna izjava za istoriju

Vučić je istakao i da je Jankovićeva izjava važna za istoriju Srbije, kao što je, kaže, važno svedočenje ideologa dosovskih stranaka da oni koji su bojkotovali poslednje izbore nisu to činili zbog izbornih uslova, nego zato što su slabi.
Dok sam ovde, vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, ne dodvoravajući se nikome i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku mora da se plati određena cena - rekao je Vučić.
Autor: PRENETO
Šta reče, Angela?
14. Septembar 2021. godine
"Balkan će žaliti za Angelom Merkel"
13. Septembar 2021. godine
Arhiva vesti