O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SPREMA SE RAT KOJI NIKO NEĆE PREŽIVETI?!
11. April 2018. godine
Alo!
SAD I RUSIJA NA IVICI OKRŠAJA OD KOJEG STREPI ČOVEČANSTVO RADULOVIĆ: Ako se sirijsko bojno polje zameni globalnim, svet kakav poznajemo neće više postojati LAZANSKI: Moguć je ograničen sukob, ali ne i totalni rat Moskve i Vašingtona Svet se nije ovoliko tresao još od 1962. i Kubanske krize. Ko će ovoga puta prvi da trepne - Amerika ili Rusija, ostaje da se vidi, ali nakon izjave Donalda Trampa da će Asad platiti za navodni napad hemijskim oružjem na poslednje uporište pobunjenika u Siriji, nakon čega je Moskva ponovila da ima „obaveze prema Damasku”, sukob dve supersile praktično je, izgleda, neizbežan. Kako navodi Miroslav Lazanski, ograničen sukob Moskve i Vašingtona je moguć. Ograničen sukob je moguć, ali ne i totalni rat, to zaista nije opcija. Do sukoba će doći ako Amerikanci lansiraju rakete na aerodrome u Siriji, gde se nalazi rusko osoblje, a Rusi odgovore. Još pre mesec dana Rusi su najavili da će u slučaju napada obarati ne samo rakete nego i nosače s kojih su lansirane, što podrazumeva avione i, u krajnjem slučaju, brodove - kaže Lazanski i nastavlja: - Tramp zaista daje neverovatne izjave, od toga da SAD izlaze s vojskom iz Sirije do toga da će da udari po Siriji zbog navodnog napada hemijskim oružjem, koji nije dokazan, već se radilo o novom spinu. Sada, 10 ili 20 raketa više - nebitno je, Sirija je izgubljena što se tiče Zapada - smatra Lazanski. Vojni analitičar Vlade Radulović za naš list ističe da nije realno da se SAD i Rusija direktno sukobe. Najnovije optužbe da zvanični Damask koristi hemijsko oružje u obračunu sa pobunjenicima dodatno su zategle odnose između vodećih svetskih sila, pre svega SAD, koje su na strani pobunjenika, i Rusije, koja podršku pruža Asadovom režimu. No uprkos najavama o mogućoj intervenciji, ne bih se mogao složiti da smo na korak od izbijanja direktnog oružanog sukoba između Amerike i Rusije, jer bi to značilo početak termonuklearnog rata, koji apsolutno nikom nije u interesu - navodi Radulović. Naš sagovornik ističe da je realniji scenario „nastavak korišćenja s i r i j - ske teritorije za sprovođenje kontrolisanih sukoba ograničenog intenziteta između sirijskih oružanih snaga i pobunjenika”. Jedino bi se mogla očekivati još direktnija logistička pomoć njihovih saveznika i upotreba složenijih i savremenijih borbenih sistema. I to ne bi bio prvi put u novijoj istoriji sveta. Ukoliko pak bilo koja strana odluči da sirijsko bojno polje zameni globalnim, bojim se da svet kakav danas poznajemo više neće postojati.

Antrfile:

Ruska flota u stanju uzbune, izdato upozorenje za napad!?

Vazdušnoj odbrani ruske flote na Crnom moru izdato upozorenje za napad, preneo je juče diplomata Karl Bilt na svom Tviter nalogu, ali do zaključenja ovog broja to nije bilo potvrđeno.
To je, kako su naveli pojedini mediji, Ministarstvo odbrane Rusije izdalo naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje za eventualni napad nakon što je primećeno da su vojni brodovi SAD i njihovih saveznika krenule ka Siriji. SAD već imaju jedan raketni razarač, „Donald Kuk“, u vodama na istoku Sredozemnog mora, odakle može da dejstvuje u svim napadima na Siriju. Drugi, „Porter“, tamo može da stigne za nekoliko dana .

Tramp: Odgovorićemo Žestoko

Predsednik SAD Donald Tramp nakon sastanka sa generalima u ponedeljak izjavio je da razmatra situaciju o navodnom hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi i da će žestok odgovor usledili najkasnije za 48 sati.

Za sve je kriva porno-glumica!

Spekuliše se da je Tramp pod velikim pritiskom zato što je Američki federalni istražni biro (FBI) izvršio je pretres i kuće i kancelarije njegovog advokata Majla Koena. „Njujork tajms“ preneo je da su među zaplenjenim zapisima i neki koji se tiču isplate glumici ' lmova za odrasle Stefani Kliford, poznatoj kao Stormi Danijels. Za Koena su takođe nedavno mediji pisali da je platio 130.000 dolara Stefani Kliford koja je tvrdila da je imala aferu sa Trampom, kako bi ćutala o susretu s američkim predsednikom.
Autor: V. NESTOROVIĆ
Kon se ponovo oglasio
09. Jul 2020. godine
Arhiva vesti