O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
STARI STUDENTI PROTIV PREDLOGA SKONUS-A
15. Maj 2018. godine
Danas
Akademci upisani pre „bolonje“ traže još dve godine za diplomiranje Beograd - Više od 3.200 studenata, koji su studije upisali pre stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju iz 2005. do sada je potpisalo peticiju u kojoj traže da im se rok za diplomiranje produži za dve godine, saznaje Danas. Oni se ne slažu sa predlogom Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) koja smatra da bi starim studentima trebalo odrediti rok za završetak studija u skladu sa brojem preostalih ispita, i to po ekvivalentnom modelu koji se primenjuje za bolonjce. Šta konkretno znači ekvivalentni model juče nismo dobili odgovor od predsednika SKONUS-a, ali ni potvrdu informacije da su svoj predlog uputili Odboru za obrazovanje Skupštine Srbije bez konsultacije sa starim studentima. Ni studentima upisanim na visokoškolske ustanove pre prelaska na Bolonju, nije do kraja jasan predlog SKONUS-a, ali su uvereni da bi takvo rešenje bilo nemoguće sprovesti. - Fakulteti su apsolutno nezainteresovani za položaj starih studenata, za nas nisu određeni posebni rokovi, ispite polažemo isključivo sa kolegama koji studiraju po novom sistemu. Predlog SKONUS-a koji su uputili bez konsultacija sa nama bi doveo do javašluka - tvrdi za Danas jedan od potpisnika peticije, koja bi do kraja nedelje trebalo da bude upućena Odboru za obrazovanje, Ministarstvu prosvete i Vladi Srbije. Naš sagovornik ističe da je među potpisnicima peticije više od 90 odsto apsolvenata i da u Srbiji trenutno ima oko 5.000 aktivnih starih studenata, koji redovno obnavljaju godinu i polažu ispite. Tvrdi da nisu smetnja ni državni, ni fakultetima, da redovno izmiruju svoje finansijske obaveze prema fakultetima i da svi žele da završe započete studije. Ukazuje i da nije tačna informacija da u ovu grupu spadaju samo akademci upisani pre 2005, već da su neki fakulteti upisivali studente po starim programima i do 2009. godine. I stari studenti i SKONUS u jednom se slažu - prelazak na bolonjski sistem za sve koji ne diplomiraju do 30. septembra, što je poslednji rok po zakonu, doneće „večitima“ brojne probleme. Pre svega, dodatne ispite, koje će morati da slušaju pre nego što izađu na ispite, ali i nove finansijske namete. Ministar prosvete Mladen Šarčević više puta je rekao da je protiv novog produženja roka za diplomiranje ovim studentima.

Antrfile:

Autor: V. ANDRIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti