O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
KONOBARI S MASKAMA, BROJ GOSTIJU BIĆE OGRANIČEN
24. April 2020. godine
Blic
KAFIĆI I RESTORANI POČINJU USKORO DA RADE Nakon što su zatvoreni 21. marta, kafići i restorani uskoro ponovo počinju da rade. Medutim, uz pooštrene mere, kako broj obolelih ne bi ponovo počeo rapidno da raste. Planiramo otvaranje restorana i kafića od 3. do 10. maja, ali uz pravljenje distance. Međutim, ako krene lošije, povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće, kazao je pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Distance će biti, ali na koji način, nije za sada precizirano. Odgovor, ali samo delimično na to pitanje dao je epidemiolog Predrag Kon dan pre nego što je pomenuto relaksiranje mera pomenuto. Kon je pojasnio da u kafiće nećemo moći da idemo kao do sada. - U kafanama i kafićima najverovatnije će biti ograničenja, neće moći da budu tako puna bar neko vreme. Sreća je da nailaze topli dani, pa će moći da se sedi na otvorenom prostoru, to smanjuje rizik. Svakako će biti lakše postupno se vraćati u normalu - istakao je on. Naši ugostitelji nisu još uvek sigurni, ali svi se slažu da će poštovati mere koje država naloži. Tako u kafani “Bates”, jednom od najomiljenijih subotičkih restorana, pogotovo tokom proleća i leta zbog baštenskog dela, već su polako počele pripreme za ponovno otvaranje. - Kada god budu rekli da možemo otvoriti, bićemo spremni. Dobavljači su takođe spremni, imamo uhodanu ekipu. Nikome nismo davali otkaz i čekamo nastavak. Radićemo onako kako država bude odobravala mere - kaže Sonja Panajotov iz ovog restorana. Ugostitelji smatraju da će za početak sve raditi po principu koji je bio pre zatvaranja, a to je po tri stola u samom kafiću i bašti. - Svim konobarima je od početka naloženo da nose maske i rukavice. To će se tako i nastaviti. Vršili smo dezinfekciju svakog stola, a po celom lokalu smo izlepili preporuke da se ruke peru i da se poštuju mere - kažu nam iz “Đura bara”. Aleksandra Milić, vlasnice kafane „Stara bašta“ u Kragujevcu, kaže da sistem rada mora da se promeni i da se uvedu neke novine. - Naš posao je da goste uslužimo i da im ugodimo... Ova situacija je takva da ćemo da obezbedimo osoblje maskama i rukavicama, a na ulazu će stajati sredstvo za dezinfekciju. Stolove ćemo udaljiti na bezbednu distancu i imaće samo po dve stolice. Razmišljamo i da uvedemo rezervacije preko interneta, da bi ljudi mogli da znaju kada da dođu, a da ne budu vraćeni jer nema mesta - kaže Aleksandra Milić. Ekipa “Blica”

Antrfile:

Autor: NN
Arhiva vesti