O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
NAPAD PRAVDALI IZAZOVOM SA "TIKTOKA"
24. Novembar 2022. godine
Večernje novosti
POLICIJA PODNELA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV MALOLETNIH SILEDŽIJA IZ SUBOTICE KOJI SU TEŠKO POVREDILI DRUGA

SUBOTIČKA policija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneće krivične prijave protiv tri đaka OŠ "Sonja Marinković", osumnjičenih da su napali učenika ove škole N. K. (13), kome je usled zadobijenih povreda odstranjena slezina.

Prijava će biti podneta protiv jednog četrnaestogodišnjaka zbog sumnje da je učinio krivično delo nanošenje teške telesne povrede.

NJegov drug i vršnjak sumnjiči se za nasilničko ponašanje. Za trećeg dečaka starog 13 godina (krivično ne može da odgovara), izveštaj će biti prosleđen tužilaštvu.

Nastavničko veće OŠ "Sonja Marinković" pokrenulo je vaspitnodisciplinski postupak protiv ova tri svoja đaka.

Oni su u ponedeljak po podne tokom odmora napali N. K. s leđa, a potom ga je jedan od njih "pokosio". Dečak je pao i pritom zadobio rupturu slezine, zbog čega je hitno operisan i ona mu je odstranjena.

- U prisustvu roditelja razgovarali smo sa decom, koja nisu bila svesna šta su zaista uradila. Govorili su da su imitirali klipove sa "Tiktoka", kao i da je to sad neki novi "izazov". Tek kada smo im objasnili posledice, postali su svesni težine svog postupka - kaže Pajica Bašić, direktor škole.

- Sve je to trajalo 45 sekundi, ali dovoljno za ovako strašan ishod.

Tim za prevenciju nasilja ovo delo okarakterisao je kao 3. stepen vršnjačkog nasilja.

Otac povređenog dečaka Dejan Kolar tvrdi da je njegov sin bio meta nasilja od prvog razreda, kao i da pedagog i psiholog nisu reagovali iako im je ukazivao na to.

- Niko me nije pozvao niti pitao kako je dete. To me ni ne čudi s obzirom na njihovu reakciju kada se incident desio. Pa oni ni lekarsku pomoć nisu pozvali. Policija radi svoj posao, a ja ću i lično podneti tužbe protiv učesnika incidenta i same škole - ističe otac.

Antrfile:

Autor: J. L.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti