O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
ŠAPIĆ: NEKA ĐILAS TRAŽI DIREKTNE IZBORE ZA BEOGRAD
1. Septembar 2023. godine
Danas
Aktuelni gradonačelnik sumnja da bi nekadašnji mogao da ga pobedi pod imenom i prezimenom

Beograd // Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je juče predsedniku Stranke Slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu da je trebalo da traži direktne izbore za gradonačelnika kada je razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i upitao ga „o kakvoj pobedi priča“ kada je lista „Uledinjeni“ dobila daleko manje glasova nego vladajuća stranka na izborima u Beogradu.

„Nek izađe čovek lepo sa svojim imenom i prezimenom, stavi sebe na čelo liste, nek traži direktne izbore. Ko ne dobije u prvom krugu, kao što vidite niko nije imao preko 50 odsto kao što je imao predsednik i odmah je izabran, idemo u drugi pa ćemo da vidimo u tom drugom krugu ko ima većinu“, rekao je Šapić za TV Pink.

On je rekao da bi baš voleo da vidi za koga bi glasali glasači Dveri, POKS-a, DSS, Zavetnika pa i radikala kad bi morali da biraju između njega i Đilasa.

„Da li bi pre glasali za tu neoliberalnu politiku koja je za priznavanje zločina u Srebrenici da se automatski etiketira srpski narod kao zločinački, priznavanje Kosova, pa to je danas zvanična politika tih neoliberala koje reprezentuju u gradskom parlamentu Ne davimo Beograd, PSG, Stranka slobode i pravde“, rekao je Šapić. „Daj da vidimo za koga bi glasali. Vi imate prvi izbor i drugi izbor. U prvom izboru izađe, ovo što su glasovi koje smo dobili, a ako nema većine, ide drugi izbor. Kako ide drugi izbor, tako što njihovi predstavnici sklapaju koalicije u skladu sa nekom njihovom politikom. Baš bih voleo da vidim šta je politika DSS, Zavetnika, Dveri, POKS-a, da li im je bliži Đilas ili ja“, rekao je Šapić, a prenela Beta. Dodao je da, „kada bih morao da biram, ja bih pre birao njih nego PSG, Ne davimo Beograd... ja bih njih birao, ako bih morao da imam drugi izbor, kad ne bih mogao za sebe da glasam nego za nekog drugog“.

Antrfile:

Autor: O. D.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti