O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
DANAS SUĐENJE, JELENA UBIJENA PRE 42 MESECA
11. Septembar 2019. godine
Blic
SLUČAJ DECENIJE Optuženi Zoran Marjanović seda pred sudiju Tačno tri godine i šest meseci od kada se na nasipu u naselju Crvenka desilo stravično ubistvo pevačice Jelene Krsmanović, pred Višim sudom u Beogradu na optuženičkoj klupi danas će se naći njen suprug Zoran Marjanović. BOJANA BOGOSAV Pevačicin suprug u svojstvu okrivljenog našao se nakon što su tužilaštvo i policija prikupili dovoljno dokaza koji su im ukazali da postoji opravdana sumnja da je zločin počinio upravo on. Protiv njega do sada su podignute čak tri optužnice (dve su vraćene na dopunu radi boljeg razjašnjenja stanja stvari). Optužnica protiv Marjanovića tereti ga da je svestan težine dela, namamio svoju suprugu da siđu sa nasipa, a zatim je metalnim predmetom više puta udario u glavu. Od ozbiljnih povreda glave - pevačici je polomljena lobanja, ona je preminula. Pre smrti, kako je utvrđeno obdukcijom, ona je udahnula vodu iz kanala. Zbog ovog zločina, ukoliko se na sudu dokaže da je on učinilac, Marjanoviću preti i do 40 godina zatvora, koliko je zaprećeno zakonom za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Inače, Marjanović je potvrđivanja optužnice dočekao na slobodi. Isto tako i suđenje koje danas treba da počne, a na kojem će osumnjičeni za monstruozan zločin u Borči kratko se izjasniti o krivici. Takođe, tužilaštvo i odbrana predložiće sudu dokaze za koje smatraju da su potrebni kako bi se dokazala krivica, odnosno nevinost okrivljenog.

Antrfile:

NAJBITNIJI DATUMI U SLUČAJU UBISTVA PEVAČICE:

2. april 2016. Pevačica Jelena Krsmanović brutalno je ubijena u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Tog dana, tri sata nakon ubistva, njen suprug Zoran Marjanović prijavio je da mu je supruga nestala.
3. april 2016. Policija je odmah nakon prijave njenog nestanka krenula u potragu za pevačicom.
Njeno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu. Zoran Marjanović tada je odmah priveden.
Policija pretresa kuću Marjanovića i odnosi stvari iz nje na veštačenje.
14. april 2016. Gotovo dve nedelje nakon ubistva policija je dodatno pretresla kuću Marjanovića i iz nje odnela uglavnom Zoranovu odeću. Ispostaviće se da se na njoj nalaze ključni tragovi blata koji se mogu pronaći samo u delu kanala gde je Jelena ubijena, iako je Zoran tvrdio da tom delu nasipa ni u jednom trenutku nije ni prišao.
15. septembar 2017.
godine: Dan nakon što je izašao iz rijalitija u kojem je proveo tek desetak dana, Marjanović je kasno uveče uhapšen pod sumnjom da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović.
9. februar 2018. Tužilaštvo podiže prvu optužnicu protiv Zorana Marjanovića.
20. mart 2018. Viši sud u Beogradu vraća optužnicu na dopunu “radi boljeg razjašnjenja stanja stvari” i radi saslušanja male Jane. Sud će ovo ponoviti i sa drugom, dorađenom verzijom optužnice.
21. jun 2018.
Saslušana pevačicina i Zoranova ćerka. Devojčica je ispričala da je Zoran sve vreme bio uz nju i da su zajedno videli kako “njena mama odlazi”, kao i da su je zajedno tražili po nasipu.
12. jul 2018. Nakon više pokušaja i žalbi Marjanovićevih branilaca kojim traže puštanje na slobodu osumnjičenog, Apelacioni sud ukida pritvor Zoranu Marjanoviću i on izlazi na slobodu.
19. april 2019. Više javno tužilaštvo podiglo je po treći put optužnicu protiv Zorana Marjanovića za teško ubistvo supruge Jelene za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina.
3. jun 2019. Viši sud u Beogradu potvrdio je novu, treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića. Optužnica Marjanovića tereti da je ženu namamio da siđu sa nasipa, a onda je više puta metalnim predmetom udario u glavu. Pevačica je pre smrti udahnula vodu iz kanala.
1. jul 2019. Apelacioni sud odbacio je žalbe branilaca Zorana Marjanovića na optužnicu i potvrdio je rešenje o potvrđivanju optužnice Višeg suda.
Autor: BOJANA BOGOSAV
Arhiva vesti