O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
PAUNOVIĆ SE SPREMA ZA IZBORE, SA ILI BEZ SAGLASNOSTI DS
27. Februar 2020. godine
Blic
Da li će predsednik opštine Šabac i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović krenuti istim putem kao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i izaći na lokalne izbore, zasad je nepoznanica. Ipak, sve više stvari ukazuje da hoće. PREMA NEZVANIČNIM INFORMACIJAMA, iako su demokrate donele odluku o bojkotu predstojećih izbora, Paunović se u Paraćinu već neko vreme sprema za njih. Tome u prilog govori i njegovo pojašnjenje u “Utisku nedelje”, gde je rekao između ostalog da na izbore ne bi izašao kao član DS “jer stranka ne treba da trpi posledice jedne lokalne odluke”. Na ovaj način, čini se, kao da je ostavio prostor da ipak, bez obzira na DS, on na predstojeće lokalne izbore izađe, ali u drugom aranžmanu. Da bi upravo to moglo da se desi, možda bi mogla da sugeriše i poseta predsednika DS Paraćinu i Paunoviću pre dve večeri, čiji je epilog da će se u narednom periodu razrešiti dileme. S tim u vezi, zanimljiva je Lutovčeva izjava da su “Paraćinci spremni da brane slobodu koju su osvojili”. Nije nepoznanica da je Paraćin jedan od retkih gradova u kojima je opozicija na vlasti, pa je njegova želja sasvim razumljiva da na te izbore izađe. Prvi čovek Paraćina pripremio je plan B ukoliko DS ostane pri stavu da na izbore ne izađe, tačnije na njih bi mogao da izađe ne na listi DS, već kao grupa građana. U tu svrhu figurira čak i naziv liste “Samo napred, Saša Paunović” - priča izvor “Blica” iz DS. Kako pojašnjava, u Paraćinu se i Paunović, koji se nalazi na čelu DS u ovom gradu, ali i ljudi oko njega, već neko vreme spremaju za izbore. Takođe, navodi da nije nepoznanica da su u te svrhe pre izvesnog vremena pripremljeni štandovi, leci i još neki propagandni materijal. Šta će biti Paunovićeva odluka, zasad nije poznato, ali ono što jeste činjenica to je da on sam nije tako čvrst u uverenju da treba bojkotovati izbore. On je od svoje stranke - DS zatražio da se izjasni o tome da se Paraćin izuzme iz odluke o bojkotu predstojećih izbora. Međutim, takva odluka još nije doneta. U međuvremenu, on se preksinoć u Paraćinu sastao i sa predsednikom svoje stranke Zoranom Lutovcem, koji je rekao da je odluka o bojkotu DS poznata i da će u narednom periodu razrešiti dileme. Čini se da je ostavljen prostor da DS možda u nekoj varijanti izađe na birališta. Paraćinci su spremni da brane slobodu koju su osvojili, tu je sada pitanje na koji način će nastaviti tu borbu i pitanje je kako se DS odnosi prema tome. DS je donela svoju odluku i ona je na snazi, ono što nam predstoji je da se to razmatra ponovo, ali ja mislim da ona neće biti promenjena - rekao je Lutovac, prenosi N1.

Antrfile:

DS IZLAZI NA IZBORE I U ŠAPCU?

Nezvanično, Demokratska stranka bi mogla da prekrši odluku o bojkotu i u Šapcu, o čemu svedoči i konferencija za medije na kojoj je tamošnji gradonačelnik Nebojša Zelenović saopštio da će njegova partija Zajedno za Srbiju (ZZS) u tom gradu izaći na birališta. Iako je on bio u prvom planu, manje zapažene su bile pojedine demokrate koje su mu na tom događaju pravile društvo i na kome je on sam jasno rekao da ima njihovu podršku.
Izvor “Blica” navodi da je tik uz njega dok je ovo govorio stajala članica DS i potpredsednica ove stranke u Šapcu Danijela Lovrin.
U kampanju će biti uključen i Dušan Kostadinović, takođe član DS, a inače zamenik gradonačelnika Šapca. On neće biti na listi na predstojećim izborima, ali će aktivno biti uključen u kampanju - priča naš izvor, uz opasku da je Kostadinović blizak saradnik predsednik DS Zorana Lutovca.
Autor: LANA GEDOŠEVIĆ
Arhiva vesti