O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
ŽIRI SVE "ČASTIO" STERIJINOM NAGRADOM!
4. Jun 2017. godine
Večernje novosti
PRESEDAN U 62 GODINE DUGOJ TRADICIJI POZORJA U NOVOM SADU, KOJI JE IZAZVAO RAZLIČITE REAKCIJE Umesto pojedinačnih priznanja, kolektivno nagrađeni svi učesnici i - publika PRVI put u istoriji Sterijinog pozorja, koje je ove godine u Novom Sadu igrano 62. put, žiri nije dodelio nijednu pojedinačnu Sterijinu nagradu! Jednoglasno je, međutim, odlučeno da se dodeli kolektivna nagrada svim teatrima i glumcima, učesnicima festivala, a specijalna Sterijina nagrada dodeljena je publici Pozorja. Žiri na čijem čelu je proslavljeni glumac Miki Manojlović, a članovi su Aleksandar Popovski, Nikita Milivojević, Isidora Žebeljan i Emina Elor, u obrazloženju svoje nesvakidašnje odluke pozvao se na "vreme nenaklonjeno pozorišnom stvaralaštvu i institucijama kulture, te na posebno složene i teške uslove u kojima Sterijino pozorje nekako opstojava, kao i primernu odanost novosadske publike Sterijinim igrama". Stoga dodeljujemo dve zaslužene nagrade: Sterijinu nagradu svim učesnicima 62. Pozorja i Specijalnu Sterijinu nagradu publici 62. Sterijinog pozorja - navedeno je u obrazloženju odluke žirija. Obrazloženje sadrži i ocenu da je selekcija predstava koje su konkurisale za nagrade na ovogodišnjem festivalu, obavljena odgovorno "te smo na ovogodišnjem Pozorju videli rezultate prošlogodišnjeg pozorišnog stvaralaštva na osnovama domaćeg teksta". Upravnik Pozorja i selektor festivala dr Miroslav Miki Radonjić rekao je juče "Novostima" da kao što nikada ranije nije komentarisao odluke žirija Sterijinog pozorja, ne želi to ni ovom prilikom. Članovi žirija svojim imenom i prezimenom, umetničkim i moralnim dignitetom stoje iza ovakve odluke i nadam se da će umeti valjano da je obrazlože - kratko je kazao Miroslav Radonjić. Selektor je dodao da će Pozorje i nadalje promovisati i afirmisati domaćeg dramskog autora i pozorišnu umetnost, trudeći se da svim svojim delatnostima ne ugrozi bogatu i hvale vrednu tradiciju, te da prepozna relevantno savremeno teatarsko stvaralaštvo. Do zaključenja ovog broja našeg lista, Manojlović i kolege iz žirija nisu se juče odazivali na telefonske pozive. NJihovu odluku reditelj Kokan Mladenović nazvao je "besmislenim terorističkim aktom protiv pozorišta". On je optužio članove žirija da su "zarad najvulgarnijih političkih presija, ili neoprostive količine ličnih sujeta, svojim odlukama ponizili sve glumce, reditelje, scenografe, kostimografe, kompozitore, koreografe i samu instituciju Pozorja". I po mišljenju kritičarke Dragane Bošković, koja je ranije u tri navrata bila članica žirija za Sterijinu nagradu, odluka o nedodeljivanju nagrada je skandalozna. Time je, smatra ona, obezvređen jednogodišnji rad svih pozorišnih učesnika.

Antrfile:

PO KRITIČARIMA - "NA DRINI ĆUPRIJA"

NASUPROT glavnom žiriju, članovi žirija Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije doneli su jednoglasnu odluku da nagradu Okruglog stola kritike za najbolju predstavu dodeli predstavi "Na Drini ćuprija", po motivima dela Ive Andrića, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića i u izvođenju SNP iz Novog Sada.
Autor: NN
Arhiva vesti