O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
VINAVEROVA BORBA PROTIV MEDIOKRITETSTVA
6. Avgust 2018. godine
Dnevnik
PREGLED KNjIŽEVNIH ČASOPISA: „KORACI” Časopis za književnost, umetnost i kulturu “Koraci”, koji izdaje Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” iz Kragujevca, oprašta se od svog nekadašnjeg glavnog urednika Zorana Petrovića, i posvećuje mu prve stranice sveske 4 - 6 za ovu godinu, objavljujući njegovu poeziju, iz rukopisa koji će naredne godine biti objavljeni u kraljevačkoj “Povelji”. Među ostalim pesnicima, u ovom broju “Koraka” zastupljeni su: Petar Miloradović, Silvana Marijanović, Andrija B.Ivanović, Damir Malešev, Slave Đorđo Dimoski i Jevgenij Čigrin. U rubrici “Fenomeni”, Zoran Koprivica piše o nekim od osnovnih aspekata rediteljskog prosedea Živka Nikolića, između ostalog i o glumi i glumcima.Očigledno da je Nikolićev metodološki pristup u radu sa glumcima bio kompleksan i prevashodno vezan za njegovo shvatanje filma kao umjetničkog medija koji je nudio brojne izražajne mogućnosti. Glumci su, po Nikoliću, vezivno tkivo, dramska karika, suštinska izražajna komponenta filma. Nije nepoznanica da je, kao scenarista, ili koscenarista, katkad, smišljao uloge za svoje odabrane glumce, imajući prije svega u vidu njihov fizički izgled, odnosno habitus - podseća Koprivica i dodaje da je Nikolić tražio jake glumačke individualnosti, za koje je bio ubeđen da će moći u celosti da iznesu lik koji tumače.Zanimljiv je i Nikolićev odnos prema naturščicima, odnosno neprofesionalnim glumcima, kako navodi Koprivica. - Gotovo je nemoguće zamisliti bilo koji njegov film bez njihovog značajnog udela u njima. On je upravo u nepatvorenosti njihovog lika, prirodnom i nenamještenom izrazu, otkrivao neslućene ekspresivne mogućnosti i nije ih doživljavao isključivo kao glumce, već više pojedince koji igraju (ili se igraju) i u toj igri žele da budu samo to što jesu - analizira Nikolić. Prozu u ovom broju “Koraka” objavljuju: Ljubica Arsić, Petar Mihajlović, Marko Stojkić, Jadranka Milenković, Nada Topić, Branislav Banković, Dejan Tiago Stanković i Milan Kundera. Na stranicama ovog časopisa je i putopis Oliv M. Oldridž, o njenom boravku u Srbiji kao članice humanitarne misije Mejbel Stobart, koja je tokom 1915. vodila poljsku bolnicu u Kragujevcu. Kritičkim beleškama Stanislava Vinavera u listu “Vreme” bavi se Sanja Veselinović, primećujući da su ga snažan dih i široka erudicija nagonili da se do kraja života bori sa kulturnim mediokritetstvom i mitomanstvom. Asocijativno polje noći u Sapfinoj poeziji tema je priloga Tamare Popov, dok Dubravka Lazić i Milica Dimitrić pišu o Milanu Rakiću i Vasku Popi na polju Kosovu. U rubrici “Terazije” objavljene su brojne kritike i prikazi knjiga naših autora. Na kraju je osvrt Aleksandre Dimitrijević na likovnu umetnicu Mašu Paunović, čije ilustracije skulptura zatvaraju ovaj broj časopisa “Koraci”.

Antrfile:

Autor: N. PEJČIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti