O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
NAŠI PADOBRANCI SA 173. BRIGADOM SAD
14. Novembar 2017. godine
Blic
SRBIJA VIŠE VEŽBA SA AMERIKOM NEGO SA RUSIJOM Vojska Srbije i ove godine neretko istovremeno vežba sa oružanim snagama SAD, NATO trupama i jedinicama Ruske Federacije s tim što ta politika vojne neutralnosti sve više naginje evroatlantskim integracijama kada se uporede brojke. Naime, prošle godine pripadnici Vojske Srbije vežbali su sa ruskim oružanim snagama dva puta („Slovensko bratstvo 2016“ i BARS 2016), dok su u oblasti bilateralne vojne saradnje imali čak šest vežbi sa Evropskom komandom Oružanih snaga SAD. Ove godine smo češće sarađivali i s jednom i s drugom stranom: sa Rusima su pored tradicionalnih vežbi „Slovensko bratstvo“ i BARS imali i „Međunarodne vojne igre“, dok će, prema planu, sa Amerikancima vežbati sedam puta, a jedna od tih vežbi upravo se održava ove nedelje u Srbiji sa padobrancima 173. padobranske brigade EK OS SAD, koja je inače stacionirana u Vićenci i Ramštajnu. Na osnovu Plana bilateralne vojne saradnje sa SAD, ove godine planirana je realizacija više od 130 aktivnosti, od čega je sedam zajedničkih vežbi. Ove godine imamo i 41 aktivnost u okviru programa Međunarodnog vojnog obrazovanja i obuke. Prema NATO programu vojne obuke i vežbi, planirano je učešće naših vojnika na šest NATO vežbi u svojstvu posmatrača, a kroz različite planove saradnje sa NATO ove godine predviđena je realizacija više od 200 aktivnosti - ističu u Ministarstvu odbrane. Kako kažu, bilateralna saradnja u oblasti vežbi sa NATO manjim delom realizuje kroz direktnu saradnju sa NATO komandama i organizacijama, a većim delom kroz aktivnosti sa oružanim snagama (OS) članica NATO, pre svega Evropske komande OS SAD i OS zemalja regiona. Primera radi, u okviru saradnje sa NATO (NATO programa vojne obuke i vežbi), planirano je učešće pripadnika Vojske Srbije na šest NATO vežbi u svojstvu posmatrača, a kroz različite planove saradnje sa NATO ove godine predviđena je realizacija više od 200 aktivnosti.

Antrfile:

VEŽBE S RUSIMA VEĆI PROBLEM

Vojni analitičar Bojan Dimitrijević smatra da je vojna saradnja i sa NATO-om i sa Rusijom dobrodošla i korisna, ali da postoje određene razlike.
Sa snagama NATO-a i SAD vežbamo 16 godina otkada smo ušli u Kopnenu zonu bezbednosti, dok je saradnja sa oružanim snagama Srbije aktuelna poslednjih godina i zato to na Zapadu nije dobrodošlo. Takođe, vojne vežbe sa Rusima kose se sa politikom ulaska u Evropsku uniju - naglašava Dimitrijević.

Autor: M. TAŠKOVIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti