O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
SNAGA „DELEZA” ILI „MERKATORA” ZNA SE OTPRILIKE
5. Jun 2017. godine
Dnevnik
U SRBIJI NE POSTOJI REGISTAR TRGOVINSKIH FIRMI U Srbiji ne postoji registar trgovinskih firmi i Komisija za zaštitu konkurencije odobrava spajanje na osnovu podataka o tržišnom učešću koje dostave kompanije, ukazano ja na okruglom stolu o razvoju trgovine na malo i zaštiti konkurencije. Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović rekao je da će to nezavisno telo uraditi sektorsku analizu da bi se utvrdila struktura tržišta i tržišni udeo trgovačkih kompanija. – Analize tržišnog učešća pojednih kompanija radili smo na osnovu zahteva stranke koja traži da joj se odobri spajanje s drugom trgovačkom firmom i ona garantuje za njih – rekao je Obradović. Dodao je da Komisiju interesuje koliki je tržišni udeo „Deleza”, „Amana”, „Merkatora” i drugih trgovinskh lanaca jer je poslednja analiza rađena pre pet godina, kada je za taj posao bila angažovana druga institucija. – Da ne bismo davali novac drugima, sektorsku analizu će sada uraditi Komisija za zaštitu konkurencije, a izrada registra nije naš posao već Ministarstva trgovine – kazao je Obradović. Registar je, po njegovim rečima, neophodan jer Agencija za privredne registre nema potpune i precizne podatke ili su netačni, pošto je, na primer, jedna trgovačka firma registrovana na nekoj adresi, ali je na njoj nema, a predaje bilanse i po tome se vidi da nije ugašena. – Ni u Ministarstvu rudarstva i energetike nismo mogli da nađemo mrežu benzinskuh pumpi – rekao je Obradović. Dodao je da je Komisija za zaštitu konkurencije do sada uradila analizu tržišta osiguranja i nafte. Na pitanje da li je skoro ispitivana konkurencija u trgovini, Obradović je rekao da je nedavno, posle prijave, nenajavljeno kontrolisala nekoliko preduzeća, a rezultati će biti uskoro objavljeni. Predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Dušica Đorđe- vić kazala je da će biti predloženo da novi zakon o trgovini uvede registar trgo- vinskih lanaca, a da će se deo podataka prikupiti preko novih fiskalnih kasa.

Antrfile:

Nizak standard za više lanaca

Potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni razvoj Goran Kovačević rekao je da je jedina prepreka stranim lancima da uđu u Srbiju nizak standard građana i da se treba pripremiti za period kada budu došli i sprečiti moguće probleme u narušavanju konkrencije.
– Smatram da u ovom trenutku među trgovinskim lancima nema monopolista, pa čak ni onih s dominantnim požajem – rekao je Kovačević. – Ima trgovaca sa snažnim uticajem, jakih igrača, no, pošto nema preciznih podataka, teško je govoriti o njihovom tržišnom udelu, ali mislim da niko nema više od 15 do 20 odsto.
Dodao je da, kada bi se znala vrednost celog tržišta, lako bi se, na osnovu prometa pojedinih trgovačkih kompanija, izračunao njihov udeo na tržištu.
Autor: E. DN.
Arhiva vesti