O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
BALTIK NAS KOČI ZBOG RUSA
20. Jul 2017. godine
Večernje novosti
BIVŠE SOVJETSKE REPUBLIKE, ČLANICE EU, ŽESTOKO SE PROTIVE SARADNJI BEOGRADA SA MOSKVOM Dačić: Te države glavni su zagovornici sankcija protiv Rusije RUSKO pitanje" ozbiljno se isprečilo na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Ali u zahtevima da Beograd preispita svoje odnose sa Moskvom i usaglasi se sa spoljnom i bezbednosnom politikom Brisela, ne prednjače Berlin, Pariz ili Rim, već prestonice bivših sovjetskih republika koje su sada u sastavu EU. Tako je litvanski šef diplomatije Antanas Linkevičijus ovih dana izneo stav da politika proširivanja EU mora da se preispita na način da se zemaljama koje "dele vrednosti i politiku EU poput Ukrajine" otvori mogućnost članstva u EU, a ne da to imaju i zemlje koje "vojno vežbaju s Rusijom". Ova opaska očito je bila adresirana na Beograd. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže, za "Novosti", da je opšte poznato u diplomatskim krugovima da su baltičke zemlje i Poljaci među glavnim zagovornicima sprovođenja sankcija protiv Rusije: - Zbog toga verujem da u tom smislu naši dobri odnosi sa Moskvom mogu biti "trn u oku" ovim državama. Ali niko od zvaničnika pomenutih zemalja nije mi decidirano rekao da će nas blokirati na putu ka EU zbog naših dobrih relacija sa Ruskom Federacijom. Istina, iz Brisela se Beogradu već neko vreme upućuju poruke da se očekuje usaglašavanje sa njihovom politikom prema Rusiji, ali nam se za to ostavlja vreme, sve dok ne budemo završili pristupne pregovore. Jer, poglavlje 31, o spoljnoj, bezbednosnoj i odbrambenoj politici, mogli bismo da zatvorimo među poslednjima. Ipak, baltičke zemlje i Poljska insistiraju da se s rešavanjem tog pitanja otpočne što pre. A konsenzus, bez koga nema konačnog dogovora, zavisi i od njih. Baltičke zemlje, inače, gaje poseban animozitet prema Rusiji zbog zajedničke istorije u SSSR. Trenutni predsedavajući EU, Estonija, čak je nastojala da tokom svog šestomesečnog mandata, do kraja godine, ovo poglavlje uvede u pregovaračku proceduru, ali još nisu završene sve administrativne pripreme, pa su, zato, teška srca sve prebacili na blok poglavlja koja se odnose isključivo na privredne teme. Po pitanju tvrde linije prema Moskvi, uz baltičke zemlje, naročito je glasna i Poljska. Koliko Estonija, Litvanija i Letonija nemaju diplomatsku i političku jačinu da izguraju ovu temu, toliko se to ne može reći za Poljsku, čiji je uticaj unutar EU daleko značajniji. Ne samo zbog geografske veličine, već i zbog naročitih veza Varšave s Vašingtonom, koji takođe budno motri na veze između Beograda i Moskve. Uticaj Poljske je donekle oslabio gubljenjem jakog saveznika odlukom Velike Britanije da napusti EU, ali i dalje ima dovoljno uticaja da, predvodeći antiruski blok, uspori integracije Srbije.

Antrfile:

SPORNE VEŽBE I PUTINOVA STRANKA

U IZVEŠTAJU o napretku Srbije ka EU, Evropska komisija je krajem prošle godine "notirala" saradnju SNS sa Jedinstvenom Rusijom, strankom Vladimira Putina. Takođe, u raportu o našoj zemlji, koji su prošlog meseca usvojili poslanici Evropskog parlamenta, navedeno je da je potrebno "postepeno usklađivanje spoljne i bezbednosne politike sa EU, uključujući i onu prema Rusiji". Parlamentarci EU izrazili su žaljenje zbog održavanja zajedničkih vojnih vežbi između Srbije i Rusije.
Autor: G. ČVOROVIĆ - D. R. ĐORĐEVIĆ
Arhiva vesti