O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
ODLAZAK "FIJATA" UGROŽAVA 10.000 RADNIH MESTA
17. Jul 2017. godine
Večernje novosti
ZBOG NASTAVKA ŠTRAJKA U KRAGUJEVCU, UPOZORAVAJU NADLEŽNI, STRANI PARTNER MOGAO BI DA ODE Stevanović: Izostanak rešenja imao bi nesagledive posledice AKO se ne reši pat pozicija sa štrajkom u naredna dva dana postoji realna opasnost da "Fijat" najpre smanji obim proizvodnje u Kragujevcu, što bi mogao da bude uvod u povlačenje sa našeg tržišta - nezvanično saznaju "Novosti". Tako bi bilo ugroženo oko 10.000 radnih mesta. Tokom ove nedelje očekuje se dolazak poslovodstva "Fijata" iz Italije na pregovore sa štrajkačkim odborom i predstavnicima Vlade. Štrajk, inače, danas gazi 21. dan, a nadležni sve glasnije upozoravaju na njegove teške posledice. Sindikati odgovaraju da su oni od početka spremni za pregovore i taj zahtev su poslodavcu poslali već prvog dana. Bojim se da neiznalaženje rešenja i nekretanje u ovom pravcu može da ima ozbiljne posledice ne samo za grad Kragujevac, nego i za celu Srbiju, sve one koji direktno ili indirektno zavise od kompanije "Fijat" - rekao je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede. Ovo je loša i neozbiljna poruka svim potencijalnim investitorima. Ono što od nas traže, i što je u suštini najveći kamen spoticanja, jeste da Vlada preuzme odgovornost i da za to povećanje garantujemo budžetom Srbije. Eventualni odlazak "Fijata" iz Srbije nije nemogući scenario ni za predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža. Ne verujem da sindikalci koji rukovode ovim dvonedeljnim štrajkom žele da dođe do najgoreg scenarija, a pogotovo to ne žele radnici - smatra Čadež. - Hajde da ostavimo emocije sa strane i da vidimo šta su interesi radnika i kako možemo da dođemo do određenih rešenja. Zaustavljanje proizvodnje nije pravi način. Ukoliko se ovako nastavi, primanja uopšte neće biti, jer proizvođač mora da proizvodi. Zaista, posledica jeste odlazak investitora. Štrajkom su se za bolji kolektivni ugovor davno izborili i u Železari "Smederevo". Predsednik Samostalnog sindikata u srpskoj čeličani Siniša Prelić kolegama zato poručuje da otpočnu pregovore. I mi smo 2004. godine imali sličnu situaciju sa tadašnjim poslodavcem "JuEs stilom". Kolegama savetujem da obavezno sednu za sto - kaže Prelić. - Ni tada nisu svi bili zadovoljni, ali je važno da smo postigli više. Važno je i da se napravi pomak.

Antrfile:

ŠTA JE VLADA GARANTOVALA RADNICIMA

VLADA Srbije bila je i jeste na raspolaganju i štrajkačkom odboru i radnicima "Fijata" 24 časa dnevno, kaže se u saopštenju.
U razgovoru sa štrajkačkim odborom Vlada je garantovala da će insistirati na rešavanju svih njihovih zahteva, a na sledećim kao minimum:
Analizi proizvodnog procesa i svih radnih stanica kako bi se optimizovao proizvodni proces da bi radnicima bilo lakše.
Da će se u saradnji sa gradom Kragujevcem rešiti prevoz radnika u večernjim časovima, što je potvrdio i gradonačelnik.
Da će insistirati na uvođenju bonusa efikasnosti od 2017. koji će se isplaćivati u februaru svake godine za prethodnu.
Da ćemo insistirati na dodatnom povećanju plata, ali da ne možemo u ovom trenutku da garantujemo koliki je to procenat.
Međutim, štrajkački odbor "Fijata" je smatrao da je sve ovo nedovoljno i jedino na čemu su insistirali da Vlada garantuje osnovnu platu od 45.000 dinara, što nismo mogli da uradimo, a da ne oštetimo ostale radnike i poreske obveznike Srbije.

NE PREGOVARAMO PREKO MEDIJA

ŠTRAJKAČKI odbor je uputio poslodavcu zahtev za otpočinjanje pregovora 23. juna, 27. juna, 4. jula i 10. jula, ali odgovora nije bilo, osim stava predstavnika države Srbije da je uslov da se prekine obustava rada - odgovaraju sindikalci u jučerašnjem saopštenju.
Umesto poziva na pregovore, razgovore štrajkačkog odbora sa predstavnicima "Fijata" ili barem manjinskog vlasnika Vlade, već dva dana pregovora putem medija - navodi se u saopštenju. - Istine radi, "sindikalni lideri", kako nas pojedini mediji nazivaju, spremni su da svakog trenutka otpočnu pregovore s kompanijom ili Vladom, i to je osnovni zahtev.
Sindikat podseća da je 23. juna Inspekcija rada izvršila nadzor i 26. juna naložila poslodavcu da otpočne pregovore u skladu sa Zakonom o štrajku. Paradoks je i da se ne poštuje potpisani kolektivni ugovor, jer u članu 82 nedvosmisleno stoji da su Štrajkački odbor i poslodavac dužni da, od dana najave štrajka i za vreme štrajka, pokušaju da sporazumno reše nastali spor.
Autor: E. R.
Šta nam je to uradio Brazil?
18. Jun 2018. godine
Arhiva vesti