O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
LANCEM I KATANCEM ZAKLJUČAO SUD
27. Jul 2018. godine
Večernje novosti
NESVAKIDAŠNjI POTEZ MIROLjUBA GRUJIĆA PENZIONERA IZ SIVCA KOD SOMBORA Ogorčen jer i posle četvrt veka vodi parnicu OGORČEN zbog dužine sudskog procesa, koji ni posle nešto više od četvrt veka nije okončan, Miroljub Grujić (68), penzioner iz Sivca, juče ujutro zaključao je Privredni sud u Somboru. Na ulazna vrata je stavio lanac i katanac i ostavio pisane poruke: "Dosta ćutanja", "Ovde nije mesto lopovima i preverantima, ja zatvorih, vlada nek odluči, s poštovanjem". Grujić je zatim otišao u stanicu somborske policije, u ulici Venac vojvode Živojina Mišića 23, i obavestio ih da je u šest sati, kada su i inače vrata Privrednog suda zaključana i nema zaposlenih i stranaka, stavio lanac i katanac. Posle desetak minuta je i odatle otišao i protiv njega, kako kaže, nije podneta nikakva prijava. - Ovo sam uradio iz potrebe da neko čuje moj glas - veli nam Grujić, dodajući da je to izjavio i u policiji. - Moj slučaj u sudu se vodi više od 25 godina zbog nesavesnog rada sudija i tužilaca. Obraćao sam se na mnoge adrese, pisao sam i Vladi Srbije, ali mi niko nije odgovorio. Predočavajući četvrtvekovnu istoriju sudskog spora, penzioner iz Sivca kaže da sve datira još od 1991. godine, kada je u sudu u Kuli poveo radni spor protiv firme "Kramer", gde je tada radio, smatrajući da su mu protivzakonito dali otkaz, jer je navodno zloupotrebio bolovanje. - To je okončano tako što sam 2006. sudskom odlukom vraćen na posao - kaže Grujić. - Delimično su me obeštetili, dajući mi poslovni prostor u Sivcu, predali mi ključeve, ali su mi ostali dužni još milion i 700.000 dinara. Godinu dana kasnije firma je, po Grujićevim rečima, otišla u stečaj. Zbog duga prema njemu, obratio se stečajnom sudiji kako bi iz stečajne mase izostavio poslovni prostor u Sivcu dodeljen njemu, ali je upućen na parnicu, što je i učinio. - Taj postupak je završen 2012. godine u Privrednom sudu u Somboru, tako što je poništen ugovor kojim mi je dodeljen lokal u Sivcu. Žalio sam se višim sudskim instancama i po njihovom nalogu je suđenje ponovljeno, ali je odluka opet bila ista. Na sve načine pokušavam da dokažem da sam oštećen, ali mi pravda izmiče, a stečajni postupak protiv "Kramera" još nije okončan - kaže Grujić. Lokal u Sivcu, Grujić nije uspeo da uknjiži na sebe, jer, kako tvrdi, u Katastru u Kuli to odbijaju i pored toga što im je Republički geodetski zavod, kojem se žalio, naložio da mu izdaju rešenje. Desetak dana posle dozvole da bude uknjižen, u aprilu ove godine, njegov lokal u Sivcu je prodat na javnoj licitaciji.

Antrfile:

"POD KLjUČ" I POŠTU

OVO nije prvi put da je Grujić "zaključao" neku ustanovu. Pre tri godine je u Sivcu, iznerviran jer danima nije mogao da podigne penziju na šalteru, lancem i katancem zaključao radnike u seoskoj pošti.

OBEZBEĐENjE POZVALO POLICIJU

- RADNIK obezbeđenja, koji je dežurao u noćnoj smeni, pokušao je da otvori vrata kako bi službenici suda mogli da uđu u zgradu, ali nije mogao, pa je izašao na drugi, sporedni ulaz da proveri zbog čega ne može da otvori vrata - kaže Biljana Perić, zamenica predsednice Privrednog suda u Somboru. - Kada je video da su vrata zaključana lancem, pozvao je policiju. Vrata su bila zaključana oko sat vremena.
Predsednica i sekretar suda su na godišnjem odmoru, a o pozadini zaključavanja ulaznih vrata ovde nisu želeli da pričaju. Uz to, ovde kažu da ne pamte da je bilo sličnih slučajeva.
Autor: LJ. P. - J. B.
Arhiva vesti