O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
DO KRAJA 2019. GODINE SVAKOME ULICA I BROJ
5. Januar 2018. godine
Večernje novosti
VIŠE OD TRI MILIONA STANOVNIKA NAŠE ZEMLJE PRIJAVLJENO JE NA NEPOTPUNOJ ADRESI DO kraja 2019. svi građani Srbije dobiće kućnu adresu i broj i na taj način će više od tri miliona njih, koliko ih je prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova prijavljeno na prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, konačno taj broj i dobiti. Statistika pokazuje i da je gotovo 2,7 miliona ljudi prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice, poznatije u narodu kao "nema ulice bb". Sve ovo biće omogućeno zahvaljujući projektu unapređenja adresnog registra, a na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić. Ilustracije radi, da smo imali ažurni adresni registar ne bismo imali redove za zdravstvene kartice, jer bi svim građanima bile poslate na kućnu adresu. Adresni registar poseduje podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara pored onog o privrednim društvima, stanovništva i registra nepokretnosti - kažu u kabinetu premijerke. - Do sada je praksa bila da veliki broj državnih i lokalnih organa i službi kreira sopstvene adresne registre kako bi mogli da obavljaju komunikaciju sa strankama, ali takva situacija onemogućava usklađenost podataka i ažuriranje registra iz jednog mesta. To je uzrokovalo, tvrde nadležni, da se u različitim evidencijama do sada za isti objekat pojavljuju različite adrese. Posle ažuriranja registra na celoj teritoriji i uvođenjem nove zakonske regulative, postojaće jedinstven registar koji će svi biti u obavezi da koriste i koji će se centralno ažurirati. Procena je da na teritoriji Srbije postoji nešto više od 47.000 naziva ulica i milion kućnih brojeva - tvrde u kabinetu. - Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima. Za vođenje registra nadležan je Republički geodetski zavod, ali upis adresa RGZ radi na osnovu formalnih odluka jedinica lokalnih samouprava o davanju naziva ulica. Prvi pilot-grad koji je odabran za ažuriranje registra je Loznica. RGZ je na osnovu ortofoto snimaka i prema lokalno običajnim imenima pripremio predloge za sve ulice u ovom gradu, a Gradska skupština je imenovala novih 677 ulica. Za ove svrhe država je opredelila pet miliona dinara. Celokupan pilot-projekat se završava do kraja marta - kažu nadležni. - Projekat na celoj teritoriji Srbije kreće ovih dana i planirano je da se završi do kraja 2019. godine, a njegova vrednost je šest miliona evra.

Antrfile:

NA SPISKU JOŠ TRI OPŠTINE

TRI opštine - Vrnjačka Banja, Aleksinac i Novi Pazar - uputile su molbu da budu sledeće u kojima će se ažurirati adresni registar. Uzimajući u obzir inicijativu ovih lokalnih samouprava, Vlada će im izaći u susret i oni će biti sledeće u kojima će se raditi na ažuriranju adresnog registra.
Autor: J. Ž. SKENDERIJA
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti