O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
‚NAŠE NJIVE ORAĆE I STRANCI
23. Avgust 2017. godine
Večernje novosti
SKUPŠTINA SRBIJE SUTRA PO HITNOM POSTUPKU USVAJA IZMENE ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU Uvode se ograničenja, ali ne i kada u transakciji učestvuje firma SRBIJA je strancima kroz privatizaciju dozvolila da kupe srpsku zemlju još pre deset godina. Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, parafirana je i stavka da se od 1. septembra 2017. godine, dozvoli i građanima drugih zemalja da kupe naše oranice. Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje bi sutra trebalo u Skupštini Srbije da se usvoje po hitnom postupku, uvode neka ograničenja, ali ne i kada u transakciji učestvuje firma. Bez obzira čiji kapital stoji iza te firme. Izmenama ovog zakona postavljaju se, naime, uslovi za građane Evropske unije. Ovim izmenama državaljani EU mogu doći do srpskih oranica, pod uslovom da 10 godina žive u lokalnim samoupravama gde žele da kupe zemljište, da najmanje tri godine obrađuje tu zemlju i da u svom vlasništvu imaju potrebnu mehanizaciju i opremu. S druge strane, za one koji dođu u Srbiju i osnuju firmu, ograničenja nema. Takva firma je automatski srpska i za nju ne postoje rampe pri kupovini. Upravo je to jedan od razloga što su protiv prodaje ne samo naši poljoprivrednici, već i stručnjaci. Ipak, na to se skoro deceniju niko nije obazirao. Pojedine države EU tu su bile rigoroznije, više poštuju svoje prirodne resurse, pa su na sve načine nastojale da takve odluke prolongiraju, a neke čak i da zabrane. Tako je Mađarska ustavom zabranila prodaju zemlje strancima. Srbija, za ovih deset godina, međutim, nije imala "vremena" za donošnje takvih, radikalnih, odluka. Srbija je kopirala ono što je uradila Poljska, a da bi postupili kao Mađari trebalo bi da menjamo ustav - kazao je za "Novosti" ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. - Poljska je, za razliku od nas, imala duži prelazni period, jer su dobro ispregovarali SSP. Ko je bio pregovarač za Srbiju, 2007-2008. godine, loše je odigrao za Srbiju. Mi smo sada taoci, pošto ne može da se menja SSP. A da bismo sad nešto menjali, teorijski bi trebalo sa svih 28 zemalja to da dogovorimo i da te izmene prođu kroz svaki parlament. To nije realno. I ministar Nedimović smatra da smo zemlju strancima prodali još pre 10 godina. Kako kaže, bio je rok da moramo za četiri godine od ratifikacije SSP, od strane poslednje zemlje, a to je počelo da teče 1. septembra 2013. Tada je poslednja zemlja ratifikovala sporazum.

Antrfile:

KROZ PRIVATIZACIJU 20.000 HEKTARA

STRANCI u Srbiji već imaju u svom vlasništvu zemlju. To im je omogućio Zakon o privatizaciji. Tačnije, kompanije koje su kupovale domaće firme, u čijem je vlasništvu već bila zemlja, automatski su postali i vlasnici istih. Samo od kupovine poljoprivrednih preduzeća, u rukama stranaca je više od 20.000 hektara plodnih srpskih oranica.
Autor: J. SUBIN
Arhiva vesti