O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bilt: Okvirno vreme za početak pregovora
25. Jun 2013. godine
LUKSEMBRUG, 25. juna 2013. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt izjavio je u utorak u Luksemburgu da je uveren da će Srbija dobiti "zeleno svetlo" za početak pristupnih pregovora s EU, ali da neće biti odredjen tačan datum, nego okvirno vreme.
"Uveren sam da ćemo dati zeleno svetlo Srbiji i Kosovu i to bi bilo važno da bismo ih ohrabrili da nastave primenu (briselskog sporazuma)", izjavio je Bilt uoči početka sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU na kojem će raspravljati i o pokretanju pregovora o prijemu Srbije u EU i o sklapanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom.

"Očekujem da ćete čuti ne tačan datum, nego okvirno vreme kada će početi pregovori, i to će naravno biti ove godine", kazao je Bilt.

On je rekao da veruje da će Srbija i Kosovo raditi na primeni sporazuma, ali da će za to biti potrebno vreme, jer, kako je dodao, ima nekih teških pitanja koja treba rešiti.

"Ali dok god postoji čvrsta politička volja i odlučnost lidera u Beogradu i Prištini da nastave sprovodjenje sporazuma, ne mislim da je to ključan problem", kazao je Bilt.

Izvor: Beta
Foto: Beta
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti