O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vukosavljević: Novac iz budžeta za Fajnsov film investicija,...
16. Oktobar 2017. godine
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je da film koji britanski glumac i režiser Rejf Fajns snima u Srbiji košta 13 miliona evra, a da je država za film odobrila 3,8 procenata te sume.
On je za "Večernjih novosti" rekao da misli da je to investicija, a ne trošak i da je Vlada pravilno reagovala kada je za film omogućila pomoć iz tekuće budžetske rezerve.

Fajns je dobio od Srbije 62 miliona dinara za film "Bela vrana".

Ministar kaže da je to investicija zato što zakon o kinematografiji kao strateški interes u toj oblasti navodi pomoć produkciji i domaćih i stranih filmova u Srbiji.

"Beograd je morao da uđe u trku sa Budimpeštom i posebno Pragom i postane poželjna destinacija za producente. O iznosu se uvek može debatovati", rekao je Vukosavljević.

Britanski glumac i reditelj dobio je državljanstvo Srbije, a rešenje o prijemu u državljanstvo premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. septembra.

Fajns je u Beogradu snima film o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu. U Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti