O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija korak bliže da dovede Folksvagen - lokacija Velika Pl...
22. Mart 2019. godine
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u Folksvagenu, a sada je glavno pitanje - gde je posle toga VW u odnosu na Srbiju?
Prva TV je istraživala koliko je poseta jednom od najvećih imena svetske automobilske industrije značajan korak ka eventualnom otvaranju fabrike u Srbiji.

Srbija bi, ukoliko dođe do dogovora, dobila: investiciju vrednu 1,5 milijardu evra i posao za 5000 radnika, uz 300.000 proizvedenih automobila godišnje!

 Navodno su Srbiji glavni konkurenti - Rumunija, Bugarska, Turska pa i Severna Makedonija. Predsednik Aleksandar Vučić je indirektno rekao da je izbor spao na Tursku i Srbiju, a da bi Folksvagenova fabrika ukoliko Srbija pobedi - mogla biti izgrađena u okolini Velike Plane.

"Ja trenutno ne znam koliki su zahtevi za tu veliku investiciju i koliki je potrebno zemlje za tu investiciju ali kazem, to je jedna velika šansa. Red bi bio da dođu u centralnu Srbiju. Otvaranje novih radnih mesta mnogo bi značilo ljudima koji ovde žive", za Prvu TV priča Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Konačnu odluku gigant iz Nemačke trebao bi da donese početkom aprila.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti