O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Novak saznao imena protivnika na Rolan Garosu
24. Maj 2019. godine
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, počenje pohod na titulu na Rolan Garosu od Poljaka Huberta Hurkača.
Đoković na turnir dolazi kao prvi nosilac i kao prvi teniser sveta, posle osvajanja titule na Mastersu u Madridu i finala na Mastersu u Rimu.

Novak će u Parizu pokušati da dođe do svog drugog Rolan Garosa u karijeri, te da po drugi put bude vlasnik sva četiri Grend slema u isto vreme.

Ukoliko Novak savlada 22-godišnjeg Poljaka, u drugom kolu će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija ili kvalifikanta.

U trećoj rundi bi mogao da ga sačeka Žil Simon, ili dosta mlađi Đaume Munar, dok u četvrtoj rundi možemo videti balkanski sudar sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

U četvrtfinalu Đoković će imati najveći izazov, ako dođe do duela sa Nemcem Aleksanderom Zverevim. Moguć je, ali malo vervoatan, i duel sa Australijancem Nikom Kirjosom.

Novak je žrebom u polufinalu izbegao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa će potencijalno sa nekim od njih dvojice igrati u finalu, dok će ga u najbolja četiri tenisera Rolan Garosa sačekati, ukoliko ne bude iznenađenja, Dominik Tim.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Filip Krajinović, koji je u glavni žre ušao uz poslednji čas, u prvom kolu igraće sa Amerikancem Frensisom Tijafoom, 32. nosioceom.

Njega u trećem kolu očekuje duel s Stefanosom Cicipasom, a ukoliko prođe njega, što je neočekivano, u četvrtom kolu igraće, najverovatnije, protiv Marina Čilića, a možda i protiv Janka Tipsarevića.

Janko Tipsarević, koji je iskoristio "zaštićeni renking" kako bi se našao u glavnom žrebu RG, opet nije imao sreće, pa je u prvom kolu dobio Bugarina Grigora Dimitrova, sa kojim je igrao i u prom kolu Australijan opena.

Laslo Đere, 31. nosilac ovog Grend slema, u prvom kolu imaće za protivnika iskusnog šljakaša Alberta Ramos-Vinjolasa.

Ukoliko trijumfuje, očekuje ga potencijalni duel sa pobednikom meča Aleksei Popirin/Igo Umber, a onda i okršaj sa Keijem Nišikorijem.

Miomir Kecmanović startuje od Amerikanca Denisa Kudle, a onda ide Davida Gofana. Ukoliko uspe da iznenadi Belgijanca Miomir će imati priliku da se susretne sa najboljim šljakašem svih vremena Rafaelom Nadalom.

Dušan Lajović, 30. nosilac, sačekaće sa dobijanjem protivnika, pošto će se sastati sa nekim od kvalifikanata.

Nakon toga moguć je duel sa Australijancem Nikom Kirjosom, a kasnije i sa Zverevim. Ukoliko bi Dušan napravio veliko iznenađenje i došao do četvrtfinala, tu bi se susreo sa Novakom Đokovićem.

Pored pomenutih srpskih tenisera u glavni žreb bi mogao da se kvalifikuje i Viktor Troicki, koji u poslednjem kolu kvalifikacija, u petak, igra protiv Francuza Aleksandrea Mulera.

Drugi nosilac Rafa Nadal, jedanaestostruki šampion Rolan Garosa, turnir počinje od kvalifikanta.

Zatim ga očekuje duel sa još nekim od kvalifikanata, dok će u trećem kolu, kao što je navedeno, igrati verovatno protiv Gofana, a možda protiv Kecmanovića. Ukoliko Nadal dođe do četvrtfinala, tu će ga, verovatno, čekati Kei Nišikori.

Rodžer Federer će u prvom kolu za protivnika imati Italijana Lorenca Sonega, dok zatim ide na boljeg iz okršaja Malek Džaziri/kvalifikant.

U trećem kolu najnezgodiniji protivnik sa kojim može da se susretne je još jedan Italijan, Mateo Beretini, dok ga zatim očekuje potencijali okršaj sa Dijegom Švarcmanom ili Markom Čekinatom.

Ukoliko dođe do četvrtfinala imaće novi okršaj s Stefanosom Cicipasom, kojem je predao meč na Mastersu u Rimu.

Dominik Tim, četvrti nosilac, u prvom kolu igra protiv Amerikanca Tomija Pola, a u osmini finala očekuje se duel sa Francuzem Gaelom Monfisom.

U potencijalnom četvrtfinalu očekuje nas izuzetno lep meč u kojem Tim može da ukrsi reket sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom.

Glavni žreb Rolan Garosa počinje 26. maja, a turnir će trajati do 9. juna, dok titulu brani Nadal.

Izvor.B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti