O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ekip: Jović je konkurencija Benzemi
06. Jun 2019. godine
Transfer Luke Jovića iz Ajntrahta u Real tema je i u francuskim medijima koji prenose da je Real napravio odličan posao dovođenjem Srbina.
Jović će, kako je najavljeno, biti plaćen 60 miliona evra, plus pet miliona bonusa, te da će pošto prođe medicinski pregled potpisati na šest godina.

Dnevnik "L'Ekip" u tekstu pod naslovom "Jović konkurent Benzemi", prenosi da je on jedno od glavnih pojačanja madridskog kluba u letnjem prelaznom roku.

"Jović je prvi ruki koji dolazi na lični zahtev Zinedina Zidana i to je samo početak vrelog leta u kojem će Real Madrid biti glavni protagonista letnjeg prelaznog roka. Prihvatanjem ogromnog izazova da se u martu vrati na kormilo tima koji je u tim momentima bio umoran i nemotivisan, francuski trener je zahtevao od predsednika Florentina Pereza da mu dovede pet do šest igrača. Predložio je nekoliko posebnih imena i profila igrača, a ime Luke Jovića bilo je među prvima na listi", konstatuje izveštač Frederik Ermel. U tekstu se takođe ističe i da je bilo drugih zaintersovanih klubova. "Barselona i još nekoliko evropskih timova bili su ozbiljni kandidati da angažuju napadača Ajntrahta i jednog od najboljih strelaca Bundeslige, ali njegova odlučnost da obuče beli dres pretegla je na stranu Reala. Drugim rečima, sada Karim Benzema neće biti usamljen, imaće konkurenciju od jula. Slabe igre Marijana Dijaza i njegova psihološka nestabilnost nisu mu dozvolile da se pokaže u pravom svetlu".

Jedan od zahteva Zidana bio je da obavezno ima dvojicu jakih napadača.

"U periodu kada je prethodni put bio na klupi Reala od 2016. do 2018. Zidan je voleo da pravi mnogo rotacija i to će se nastaviti i ubuduće. Jović će imati svoju minutažu, ali Benzema ne treba da brine pošto je prošle sezone bio među najboljim igračima Reala", piše dalje u tekstu francuskog dnevnika. Dodaje se i sledeće: "Zidan je naravno uvek uz svog sunarodnika, ali sigurno mu neće pasti na pamet da brani postojeću hijerarhiju. On smatra da je potrebno da ima rezervno rešenje kao što je to bio slučaj ranije sa Alvarom Moratom koji je 2016/17 učestvovao u 43 utakmice i postigao 20 golova, doprinevši osvajanju četiri trofeja", zaključak je izveštača "L'Ekipa".

Izvor:B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti