O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Monika Karimanović pronađena živa, otmičar u bekstvu
30. Decembar 2019. godine
AUTOR: N1 Beograd / AUTOR:Tanjug / AUTOR: Srna /// Foto: MUP Srbije / N1
Devojčica Monika Karimanović (12), koja je nestala pre 10 dana, a za čiju otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović, pronađena je u ataru sela Pasjača i prebačena u Klinički centar u Nišu, dok je njen otmičar Ninoslav Jovanović i dalje u bekstvu, potvrdio je ministar policije Nebojša Stefanović. Devojčica je pronađena u napuštenoj kući u kojoj je bila sama, precizirao je ministar.

Ministar unutrašnjih poslova kazao je da su devojčicu pronašli pripadnici kriminalističke policije u jednoj napuštenoj kuća, kao i da je devojčica bila sama kada je pronađena.

Prethodno je za Tanjug rekao da se pretpostavlja da je otmičar Ninoslav Jovanović na teriroriji Niškog okruga i da se intenzivno traga za njim.

"Očekujem da će pripadnici policije uspeti da dođu do njega", rekao je Stefanović.

Ministar je istovremeno zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi.

Majka devojčice rekla je da se čula sa ćerkom koja je trenutno u Kliničkom centru u Nišugde treba da se obave potrebni lekarski pregledi, prenosi agencija Srna.

Ona je navela da joj je devojčica rekla da je gladna.

Podsetimo, Moniku je Jovanović oteo oko 7.30 sati 20. decembra kada je dete krenulo u Osnovnu školu "Zoran Đinđić" u Brzom Brodu.

Jovanović je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suvom dolu i verovatno je pratio danima njeno kretanje tako da je 20. decembra ukrao automobil i oteo dete na putu do škole.

U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamernih građana pretresena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gde je otmičar krio malu namučenu devojčicu. Jovanović je na mnogim mestima oistavljao tragove kao što su otpaci od jela, ćebad i slično.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019. godine.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti