O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Novi bilans Srbije: 19; Odluka stupila na snagu: Zatvaraju s...
12. Mart 2020. godine
IZVOR: B92, TANJUG /// Foto/Ilustracija: Depositphotos/ kornienkoalex
Beograd -- Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja Srbije, u našoj zemlji registrovano je devetnaest slučajeva obolevanja od koronavirusa

U Republici Srbiji je do 20 časova 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 18 potvrđenih slučajeva COVID 19.

"Do 8 časova 12. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 12.03.2020. godine testirani su uzorci 9 osoba od kojih je 1 bio pozitivan i 8 negativnih na novi korona virus", navedeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Od jutros su iz Srbije ka Hrvatskoj zatvorena tri, a iz BiH, odnosno Republike Srpske ka Srbiji više graničnih prelaza.

Hina je javila da je jutros od 7 sati zatvoren prelaz Batina-Bezdan, a zatvoreni su i železnički prelaz Erdut-Bogojevo, kao i rečni prelaz Apatin.

Kako se navodi, portparol Policijske uprave Zoran Kon je rekao da službeno obaveštenjeno o razlozima zatvaranja nisu dobili, pa nisu želeli da komentarišu da li je reč o mere prevencije širenja koronavirusa.

Napominje se da se sa hrvatske strane saobraćaj preusmjerava na veće granične prelaze.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske, prenela je RTRS, saopštili su da će biti zatvoreni granični prelazi Bazinovci i Jamena u nadležnosti Terenske kancelarije Severoistok sa sedištem u Bijeljini, zatim Most i Mokronizi u nadležnosti Terenske kancelarije Višegrad.

Zatvoren će biti i pogranični prelazi Zvornik i Bajina Bašta - Skelani u nadležnosti Terenske kancelarije Zvornik, dok će za saobraćaj i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija - Bratunac, Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

Isto i sa Makedonijom

Manji srpsko-makedonski granični prelazi "Golema Crcorija-Goleš" i "Ribarci" od danas su takođe zatvoreni u skladu sa smernicama Vlade Srbije, a kao deo preventivnih mera u sprečavanju širenja virusa Kovid-19, prenosi makedonska TV 21.

Svi putnici i vozila će biti preusmereni ka većin graničnim prelazima između Srbije i Severne Makedonije
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti