O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Sukob Jermenije i Azerbejdžana upozorenje našem regio...
29. Septembar 2020. godine
AUTOR: FoNet /// Foto: TANJUG / RADE PRELIC
Ministar inostranih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da oružani sukob Azerbejdžana i Jermenije može da posluži u našem regionu kao upozorenje koliko je malo vremena potrebno da se ponovo raspali neki ratni sukob.

Konflikt Azerbejdžana i Jermenije dosta dugo traje, radi se o delu Nagorno Karabaha koji je pripao Azerbejdžanu, a u kojem žive Jermeni, objasnio je Dačić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, i pre i posle događanja u SSSR, tu je dolazilo do incidenata, to je tinjajući sukob i formirana je Minska grupa kako bi to rešavali, ali ništa nisu učinili.

Išao sam u Azerbejdžan i Jermeniju kao predsedavajući OEBS, podsetio je Dačić i istakao da je Srbija prijatelj sa obe zemlje i u interesu joj je da se zaustave sukobi.

Turska je zaintersovana za taj sukob, jer oni Azerbejdžan smatraju svojom zonom interesa. Rusija se tu držu neutralno, ali je Azerbejdžan optužio Moskvu da je na strani Jermena, naglasio je Dačić.

Imamo ambasadu u Azerbejdžanu, a trebalo je da otvorimo i u Jermeniji, pa se to odužilo, ali imamo diplomatu u Jerevanu koji sada obavlja diplomatske dužnosti, naveo je on.

Ambasada Azerbejdžana u Srbiji danas je zatražila da se Srbija u konfliktu te zemlje i Jermenije svrsta na njihovu stranu, u skladu sa politikom staretškom partnerstva Azerbejdžana i Srbije i politike zvaničnog Bakua po pitanju Kosova.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti